Opeens Had Ik Het ... over treinen en ander openbaar vervoer, sinds 2003


Forumoverzicht  • Het Spoor Bijster  • Waar Naar Toe?
   
Registreren
 
 
 

Opeens Had Ik Het ... over treinen en ander openbaar vervoer, sinds 2003

NVBS Jongeren Schöner Tag! op 23 augustus 2013

Open dagen, evenementen en ontmoetingen.

Plaats een reactie

Bericht NVBS Jongeren Schöner Tag! op 23 augustus 2013 door Bruno » wo 10 jul 2013 21:16

De NVBS-afdeling Jongeren organiseert op vrijdag 23 augustus 2013 weer een dagtrip naar een Duitse bestemming.

Het plan is om 8.50 uur in Venlo te verzamelen en met eurobahn naar Mönchengladbach te reizen. Hier wordt overgestapt op de RegionalExpress naar Grevenbroich, waar dieseltreinstellen Baureihe 628 kunnen worden gefotografeerd. Via de Erftbahn en langs de bruinkoolgroeves gaat het verder naar Horrem, waar de S-Bahn wordt genomen naar Buir. Hier ligt de Hambachbahn, die het dagbouwgebied Hambach verbindt met diverse energiecentrales, naast het station waardoor de excursiegangers het treinverkeer tussen de groeves en de centrales kunnen fotograferen.

De volgende stop is Köln Hbf. Na een korte wandeling over de Hohenzollernbrücke wordt de overkant van de Rijn bereikt. Nadat het drukke treinverkeer op de foto is gezet, gaat het over de Rijn naar station Köln West. Hier rijden goederentreinen af en aan en deze zijn goed te fotograferen. Aan het einde van de middag wordt met een elektrisch Desiro ML-treinstel van Mittelrheinbahn teruggekeerd naar Köln Hbf, waar gelegenheid is om wat te eten en uiteraard nog een aantal treinen te fotograferen.

Vervolgens gaat het weer naar Venlo, waar om 20.56 de excursie eindigt. De kosten zijn minder dan 15 euro per persoon. Zin om mee te gaan? Geef je dan voor 16 augustus op via jongeren@nvbs.com. De excursie is bedoeld voor iedereen, dus ouderen zijn ook van harte welkom.

Bruno
Berichten: 6
Geregistreerd: zo 16 sep 2007 21:23
Woonplaats: Zwijndrecht
 

Plaats een reactie

Keer terug naar Waar Naar Toe?

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


cron