Opeens Had Ik Het ... over treinen en ander openbaar vervoer, sinds 2003


Forumoverzicht  • Het Spoor Bijster  • Waar Naar Toe?
   
Registreren
 
 
 

Opeens Had Ik Het ... over treinen en ander openbaar vervoer, sinds 2003

Bezoek NVBS Jongeren aan Noord/Zuidlijn op 8 december 2013

Open dagen, evenementen en ontmoetingen.

Plaats een reactie

Bericht Bezoek NVBS Jongeren aan Noord/Zuidlijn op 8 december 2013 door Bruno » ma 18 nov 2013 21:43

In april 2003 werd begonnen met de aanleg van een metrolijn van 9,7 kilometer dwars door Amsterdam, de Noord/Zuidlijn. Zoals de naam al doet vermoeden wordt de lijn aangelegd van het nieuw te openen station Noord naar het bestaande station Zuid. Om het traject door de dichtbebouwde binnenstad aan te leggen werd een tunnel onder het IJ en het Centraal-station geboord van 3,8 kilometer lengte. Sinds 27 februari 2013 is de ruwbouw van de tunnel gereed en is gestart met de afbouwfase waarin onder andere de rails worden aangelegd en de stations worden aangekleed. Als alles volgens de huidige planning verloopt wordt de lijn in 2017 in gebruik genomen.

Voor het zover is moet er echter nog een hoop gebeuren, om hiervan een indruk te krijgen brengt de NVBS-afdeling Jongeren op zondag 8 december 2013 een bezoek aan de Noord/Zuidlijn in Amsterdam.

We verzamelen om 12.30 bij het Centraal station en maken daarna een korte wandeling naar het bezoekerscentrum op het stationsplein. Aldaar krijgen we informatie over de technische hoogstandjes die gebruikt zijn bij de aanleg van de lijn, maar ook over onderwerpen zoals de overlast die de aanleg heeft veroorzaakt. Vervolgens volgt het hoogtepunt en zullen we afdalen naar de "Kathedraal", het in aanbouw zijnde metrostation onder het voorplein van het Centraal Station, om daar alles met eigen ogen eens te kunnen aanschouwen. Een unieke gelegenheid om een metrostation in aanbouw te bezoeken!

Aan deelname van dit bezoek zijn geen kosten verbonden. Deelnemers tot 30 jaar krijgen voorrang bij aanmelding. Omdat we een bouwplaats bezoeken waar wordt gewerkt kunnen alleen deelnemers vanaf 9 jaar en schoenmaat 36 mee en moet gebruik worden gemaakt van de veiligheidskleding die wordt uitgereikt zoals een helm en veiligheidsschoenen. Deelname is voor mensen met hoogtevrees afgeraden.

Voor de liefhebbers van trams en metro’s hebben we ook nog een ochtendprogramma, we reizen kriskras door Amsterdam om wat foto’s van deze vervoersmiddelen te maken. Voor dit ochtendprogramma verzamelen we om 10.00 op Amsterdam Centraal, een dagkaart voor het reizen met de GVB kost € 7,50.

Lijkt het je leuk om mee te gaan en eens een metrostation in aanbouw te bezoeken? Meld je dan snel aan via jongeren(at)nvbs.com onder vermelding van je leeftijd en of je deel wilt nemen aan het ochtendprogramma. Je kunt je uiterlijk aanmelden tot 6 december, maar er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus vol is vol!

Kijk voor actuele informatie op onze Facebook-pagina over deze activiteit: https://www.facebook.com/events/584749281599054/

Bruno
Berichten: 6
Geregistreerd: zo 16 sep 2007 21:23
Woonplaats: Zwijndrecht
Bericht Re: Bezoek NVBS Jongeren aan Noord/Zuidlijn op 8 december 20 door seinhuis » za 30 nov 2013 22:53

Er zijn nog maar een paar plaatsen vrij voor deelnemers tot 30 jaar voor ons bezoek aan de Noord/Zuidlijn op zondag 8 december! Lijkt het je leuk om eens een kijkje te nemen in de bouwplaats bij het Centraal-station en alles te weten te komen over de aanleg van deze metrolijn? Kijk op https://www.facebook.com/events/584749281599054/ voor meer informatie en meld je aan via jongeren @nvbs . com

(Bericht van facebook NVBS afdeling jongeren 27 november)

seinhuis
Berichten: 3975
Geregistreerd: vr 25 aug 2006 10:46
Ontvangen Bedankjes: 1 keer
 

Plaats een reactie

Keer terug naar Waar Naar Toe?

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Ahrefs en 1 gast


cron