Opeens Had Ik Het ... over treinen en ander openbaar vervoer, sinds 2003


Forumoverzicht  • Het Spoor Bijster  • Waar Naar Toe?
   
Registreren
 
 
 

Opeens Had Ik Het ... over treinen en ander openbaar vervoer, sinds 2003

28-30 maart 2014 - Met de NVBS Jongeren naar Oostenrijk!

Open dagen, evenementen en ontmoetingen.

Plaats een reactie

Bericht 28-30 maart 2014 - Met de NVBS Jongeren naar Oostenrijk! door Bruno » wo 05 feb 2014 22:31

Met de Jongeren naar Oostenrijk!
Afbeelding
De NVBS-afdeling Jongeren gaat op een meerdaagse reis naar Oostenrijk! Op vrijdagavond 28 maart 2014 verzamelen we om 21.00 op het station van Venlo. Aldaar zullen we eerste de locomotiefwissel en het vertrek van de Skitrein fotograferen om een half uur later nog de binnenkomst van de Alpen Express met een 1200 van EETC vast te kunnen leggen.

Om kwart over 10 vertrekken we vervolgens met deze trein die door een TXL 189’er wordt getrokken naar Duitsland. Onderweg zijn warme en koude dranken en snacks te verkrijgen en kan je genieten van de nachtelijke reis door Duitsland. Tegen middernacht zullen we de banken van de comfortabele 4-persoons slaapcoupe omklappen tot bed voor een goede nachtrust. Bij zonsopkomst zijn we de grens met Oostenrijk genaderd en zal het ontbijt worden geserveerd. Omstreeks 8.30 zullen we de grens bij Kufstein passeren. Indien de tijd dit toelaat wordt hier een kort fotomoment ingelast. Vervolgens reizen we verder naar onze bestemming; Innsbruck Hbf! We zullen omstreeks 10.00 in Innsbruck aankomen waarna de gelegenheid bestaat om op het station wat eten en drinken in te slaan voor de rest van de dag.

We vervolgen onze reis naar de spoorlijn die door de Brennerpas loopt. Langs deze lijn zullen we diverse fotolocaties bezoeken waaronder Steinach en Gries am Brenner. Op deze spoorlijn rijdt een grote variatie aan reizigers- en goederentreinen die we kunnen fotograferen op de diverse locaties in het prachtige berglandschap. Uiteraard is de reis die we per trein over dit traject maken de moeite eveneens meer dan waard vanwege het mooie uitzicht. Tegen het eind van de middag reizen we door naar het grensstation van Brennero, net over de grens met Italië. Hier zijn diverse treinen met Italiaanse tractie te zien waarvan de locomotiefwissel op dit station plaats vind. Aan het begin van de avond reizen we weer terug naar Innsbruck alwaar de gelegenheid is om wat te eten in de buurt van het station of om nog wat treinen te fotograferen.

Om 19.30 komt de Alpen Expres weer voorrijden waarmee we terug naar Nederland zullen reizen. Met een stop in Wörgl en Kufstein passeren we in laatst genoemde plaats de grens tegen 21.30. Onder het genot van een hapje en een drankje kan er gezellig worden nagepraat over de reis en misschien ontstaan er alweer ideeën voor een volgende reis? Op zondag 30 maart passeren we tegen 7.30 de grens bij Kaldenkirchen weer om niet veel later in Venlo aan te komen. Er kan vervolgens met deze trein verder worden gereisd naar Utrecht alwaar we om 9.30 aankomen, vanaf Venlo wordt de trein door een 1200 van EETC getrokken.

Voor de waanzinnig lage prijs van slechts € 88,- zijn we drie dagen op pad. Bij deze prijs zijn alle genoemde reizen per trein inbegrepen. Zin gekregen om deel te nemen aan deze unieke ervaring? Geef je dan voor 7 maart op via jongeren@nvbs.com. Na aanmelding ontvang je verdere informatie en gegevens over de betaling. De reis is gericht op deelnemers tot 30 jaar en de aanmelding vind plaats op volgorde van binnenkomst want vol is vol. Heb je nog vragen? Aarzel niet en neem contact met ons op via het genoemde mailadres!

Bruno
Berichten: 6
Geregistreerd: zo 16 sep 2007 21:23
Woonplaats: Zwijndrecht
Bericht Re: 28-30 maart 2014 - Met de NVBS Jongeren naar Oostenrijk! door seinhuis » do 06 feb 2014 18:10

Volgens facebook zit deze reis volgeboekt!

seinhuis
Berichten: 3975
Geregistreerd: vr 25 aug 2006 10:46
Ontvangen Bedankjes: 1 keer
Bericht Re: 28-30 maart 2014 - Met de NVBS Jongeren naar Oostenrijk! door Bruno » do 06 feb 2014 19:26

Inderdaad, het ging een stuk sneller dan verwacht.
Helaas voor de mensen die zich nog niet aangemeld hebben zit deze reis inderdaad volgeboekt.

Bruno
Berichten: 6
Geregistreerd: zo 16 sep 2007 21:23
Woonplaats: Zwijndrecht
 

Plaats een reactie

Keer terug naar Waar Naar Toe?

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


cron