Opeens Had Ik Het ... over treinen en ander openbaar vervoer, sinds 2003


Forumoverzicht  • Het Spoor Bijster  • Waar Naar Toe?
   
Registreren
 
 
 

Opeens Had Ik Het ... over treinen en ander openbaar vervoer, sinds 2003

18 Juli 2014 - NVBS Afdeling Jongeren - Naar Hamburg!

Open dagen, evenementen en ontmoetingen.

Plaats een reactie

Bericht 18 Juli 2014 - NVBS Afdeling Jongeren - Naar Hamburg! door NVBS Jongerenforum » do 19 jun 2014 19:55

Afbeelding
De zomer is in aantocht, dus er staan weer wat activiteiten op ons programma! Op vrijdag 18 juli maakt de NVBS-afdeling Jongeren een dagtrip naar het noordelijke deel van Duitsland. Nadat we de vorige keer bij Bad Bentheim en Venlo de grens zijn overgestoken passeren we nu bij Nieuweschans de grens. Daarvoor verzamelen we om 8.15 op station Groningen waarna we in ruim een uur met een GTW van Arriva naar Leer zullen reizen.

Na aankomst aldaar stappen we over op de Regional-Express die ons naar Bremen Hauptbahnhof brengt. Daar is een half uur de tijd om rond te kijken waarna we onze reis per dubbeldekker van vervoerder Metronom vervolgen naar Hamburg. In Hamburg hebben we een afwisselend programma dat vooral gericht is op het fotograferen van trein, S-Bahn en metro in en rondom de stad. We zullen hierbij een aantal fotoplekken bezoeken die kenmerkend zijn voor de stad waardoor we een goede indruk krijgen wat Hamburg te bieden heeft.

Aan het eind van de middag keren we weer terug naar het Hauptbahnhof waar gelegenheid is om wat te eten alvorens we om kwart over zes aan onze terugreis beginnen. Met de Metronom-trein reizen we weer naar Bremen om daarna met een Regional-Express van de DB naar Leer te reizen. Aldaar kunnen de laatste foto’s worden gemaakt alvorens we met Arriva weer terug naar Nederland reizen en om 22.37 in Groningen arriveren.

De kosten voor de gehele reis vanaf Bad Nieuweschans bedragen slechts € 10,-! Zelf dien je dus voor een geldig vervoersbewijs tot Nieuweschans te zorgen. Heb je zin om mee te gaan? Meld je dan aan via jongeren (at) nvbs.com! Deze reis is voornamelijk bedoeld voor jongeren t/m 30 jaar. Aanmelden kan tot 4 juli, maar vol is vol. De aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst verwerkt dus wacht niet te lang met aanmelden! Kijk voor actuele informatie op onze Facebook-pagina: https://www.facebook.com/NVBSJongeren. Moet je van wat verder weg komen en kun je niet op tijd in Groningen zijn, maar wil je toch graag mee? Stuur dan even een mailtje, wellicht zijn er meer mensen uit jou omgeving die meegaan waar iets mee te regelen valt!

Avatar gebruiker
NVBS Jongerenforum
Berichten: 16
Geregistreerd: wo 29 okt 2008 02:54
Woonplaats: Nederland
 

Plaats een reactie

Keer terug naar Waar Naar Toe?

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


cron