Opeens Had Ik Het ... over treinen en ander openbaar vervoer, sinds 2003


Forumoverzicht  • Het Spoor Bijster  • Waar Naar Toe?
   
Registreren
 
 
 

Opeens Had Ik Het ... over treinen en ander openbaar vervoer, sinds 2003

22 augustus 2014 - NVBS afdeling Jongeren - Naar België!

Open dagen, evenementen en ontmoetingen.

Plaats een reactie

Bericht 22 augustus 2014 - NVBS afdeling Jongeren - Naar België! door NVBS Jongerenforum » zo 27 jul 2014 18:06

22 augustus 2014 – Naar België!

Afbeelding

Op vrijdag 22 augustus maakt de NVBS-afdeling Jongeren weer een dagtrip! Na een aantal reisjes naar Duitsland is dit keer België aan de beurt, in één dag bezoeken we alle tram-steden van België! We verzamelen om 9.15 op station Roosendaal waarna we met het boemeltreintje naar Antwerpen Centraal zullen reizen. Hier is ruim de tijd om het imposante station te bezichtigen en de diverse treinen te fotograferen of één van de Belgische specialiteiten uit te proberen. Ook kunnen de trams in de buurt van het station worden vastgelegd op één van de vele kenmerkende plekken zoals het stationsgebouw of zelfs een Chineese poort als fotomotief. In Antwerpen rijden nog twee type's oude PCC-wagens rond die zeker de moeite waard zijn om te fotograferen, langzaam maar zeker zullen deze vervangen worden door de moderne HermeLijnen.

Vervolgens reizen we per Intercity verder naar Gent, hier maken we een rondje door de stad om de trams van De Lijn te fotograferen. Net als in Antwerpen rijden hier ook nog de oudere PCC-wagens rond gemengd met de HermeLijnen. Uiteraard zal er ook hier voldoende gelegenheid zijn om de diverse treinen op het station te fotograferen. Na ons bezoek aan Gent reizen we verder naar het traject van de Kusttram. Deze tramlijn van 67 kilometer loopt tussen Knokke-Heist en De Panne voor het grootste deel langs de Belgische kust. Wij zullen een deel van dit traject berijden en uiteraard enige fotopunten die kenmerkend zijn voor deze lijn bezoeken zoals bijvoorbeeld de plek waar de tramlijn het dichtst bij het strand ligt.

Tegen het eind van de middag vervolgen we onze reis naar de hoofdstad van België, namelijk Brussel. In het spitsuur is het hier een komen en gaan van treinen. Over ieder spoor van de zes-sporige Noord-Zuidverbinding rijdt elke 4 minuten een trein, het is hiermee dan ook het drukste stukje spoor van België. In Brussel is er voldoende gelegenheid om de treinen en de trams van het MIVB te fotograferen. Net als in Gent en Antwerpen rijden ook hier nog oude én iets nieuwere gelede PCC-wagens rond. Daarnaast zijn de zevendelige Cityrunners een opvallende verschijning in de stad met hun lengte van 43 meter. Uiteraard zullen we ook een eetgelegenheid bezoeken om de befaamde Vlaamse frieten uit te proberen. Rond 20.00 vertrekken we met de Benelux-trein naar Roosendaal alwaar we om 21.06 aan zullen komen.

De kosten voor de gehele reis bedragen slechts € 17,00! Zelf dien je voor een geldig vervoersbewijs tot en met Essen te zorgen, let er op dat je abonnement niet geldig is tussen de grens en het station van Essen. Heb je zin om mee te gaan? Meld je dan aan via jongeren@nvbs.com! Deze reis is uitsluitend bedoeld voor jongeren tot 26 jaar in verband met de geldigheid van de tickets waar we mee reizen. Aanmelden en annuleren kan tot 15 augustus, maar vol is vol. De aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst verwerkt dus wacht niet te lang met aanmelden!

Avatar gebruiker
NVBS Jongerenforum
Berichten: 16
Geregistreerd: wo 29 okt 2008 02:54
Woonplaats: Nederland
 

Plaats een reactie

Keer terug naar Waar Naar Toe?

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Ahrefs en 1 gast


cron