Opeens Had Ik Het ... over treinen en ander openbaar vervoer, sinds 2003


Forumoverzicht  • Bus, tram, metro en overig OV  • Bus, tram, metro en overig OV in het buitenland
   
Registreren
 
 
 

Opeens Had Ik Het ... over treinen en ander openbaar vervoer, sinds 2003

Nieuwe bussen voor Londen

Nieuws, vragen en discussies over het bus, tram, metro en het overig OV in het buitenland.

Plaats een reactie

Bericht Nieuwe bussen voor Londen door Nieuws » di 18 mei 2010 11:32

Nieuwe bussen voor Londen

18 mei 2010

Londen - De welbekende rode dubbeldekkers worden langzaamaan vervangen door nieuwe bussen. Maar het Openbaar Vervoer bedrijf uit Londen komt met nieuws.

De rode dubbeldekkers, genaamd Routemasters, waren eigenlijk al verdwenen. Ze hebben sinds 1965 het straatbeeld van Londen bepaald en er komt nu een eigentijdse opvolger. Busbouwer Wright heeft een moderne variant van de Routemaster gemaakt en presenteert die nu in een kort filmpje. Opvallendste aan de nieuwe bus is dat er aan de achterzijde een opstap-platform zal worden gemaakt, net als bij de originele Routemasters.

Kijk voor de beelden hier.

Het overnemen van de eigen nieuwsberichten van Opeens Had Ik Het... is alleen toegestaan met bronvermelding.

Nieuws
Medewerker Forum
Berichten: 15377
Geregistreerd: wo 19 maart 2008 14:12
Ontvangen Bedankjes: 3 keer
Bericht Re: Nieuwe bussen voor Londen door lamotep » di 18 mei 2010 11:47

Dit is een stokpaardje van de nieuwe Londense burgemeester Boris Johnson. Het idee is op zich aardig, maar de uitwerking niet. In plaats van de zeer wendbare oude 9-meter Routemasters komt Wright met een 12-meter model dat veel te log en veel te kolossaal is voor stadsvervoer. Te vrezen valt dat veel bewoners langs de routes vanwege het gedreun te hoop zullen lopen tegen het rijden met dit soort mastodonten door hun straat. Daarnaast zijn de bussen voor de meeste lijnen buiten het directe centrum veel te groot, dus het risico van forse frequentieverlagingen ligt daar op de loer.

lamotep
Berichten: 2807
Geregistreerd: zo 21 jan 2007 14:59
Bericht Re: Nieuwe bussen voor Londen door groentje » wo 19 mei 2010 00:14

Is die nieuwe dubbeldekker zoveel langer? Hoewel de oude Routemasters verdwenen zijn, wemelt het in Londen wel nog van de dubbeldekkers, maar ik heb natuurlijk nooit gemeten hoelang die zijn.

groentje
Medewerker Infrabel
Medewerker Infrabel
Berichten: 1530
Geregistreerd: vr 09 jan 2004 01:35
Woonplaats: Brussel, België
Heeft Bedankt: 1 keer
Ontvangen Bedankjes: 2 keer
Bericht Re: Nieuwe bussen voor Londen door Nieuws » za 13 nov 2010 18:31

Dit is de nieuwe dubbeldekker voor Londen

13 november 2010

[center] Afbeelding[/center]

Het meest typerende straaticoon van Londen -de oude vertrouwde Routemaster- gaat binnenkort met een welverdiend pensioen. Daarvoor in de plaats komt dit moderne geval. Een hybride-bus die 40% zuiniger is. Burgervader Boris Johnson kreeg de eer om de dubbeldekker te onthullen, en hij mocht meteen even voordoen hoe je gebruik maakt van de hop-on-hop-off service.

De nieuwbakken personenvervoerder wordt gebouwd door Wrightbus, is rood en voorzien van lekker moderne technieken (LED-koplampen, om maar een voorbeeld te noemen). De bedoeling is dat deze bussen ergens in 2012 het Londense straatbeeld komen opsieren, nét op tijd voordat de Olympische Spelen losbarsten.

Van buiten oogt het vooral erg retro en zal iedereen ze herkennen als het icoon die Routemaster is. In 1956 werd de eerste onthuld, en sindsdien zijn ze niet meer weg te denken uit het straatbeeld van de Britse hoofdstad. Oh, en Jeremy, nou niet meteen proberen om dit model ook op te blazen. (Boemvideo) (via autoblog.com)

Hier beelden van de onthulling door Boris Johnson.

Bron: AutoBlog

Nieuws
Medewerker Forum
Berichten: 15377
Geregistreerd: wo 19 maart 2008 14:12
Ontvangen Bedankjes: 3 keer
Bericht Re: Nieuwe bussen voor Londen door gkw1969 » za 13 nov 2010 20:50

@lamotep: Waar haal je vandaan dat de nieuwe Wright dubbeldekker 12 meter is? Als deze 12 meter zou zijn had hij een dubbele achteras nodig vanwege de aslast.

Algemeen: Een standaard dubbeldekker in Engeland, Schotland en Wales is 10 meter, 10,5 of 10,8 meter. De nieuwe "Borismaster" is, volgens mij, 10,5 meter. Net zo lang als de nieuwe Hybride modellen in London.

12 meter dubbeldekkers heb je momenteel alleen bij de sighseeing in London, Oxford Tube(Van Hool) en enkele lokale bedrijfjes elders in het land.
If you're tired of London, you're tired of life.\nVolg mij ook op: http://twitter.com/#!/gerardklinge"

gkw1969
Medewerker Syntus
Medewerker Syntus
Berichten: 274
Geregistreerd: wo 27 aug 2008 13:20
Woonplaats: Holten
Bericht Re: Nieuwe bussen voor Londen door Gilles » za 13 nov 2010 20:55

Ha, weer lekker op de bus springen cool

Avatar gebruiker
Gilles
Medewerker ProRail
Medewerker ProRail
Berichten: 6114
Geregistreerd: za 11 sep 2004 19:57
Woonplaats: Ddr
Bericht Re: Nieuwe bussen voor Londen door treinee » do 25 nov 2010 11:12

wat jammer! Als ik aan Londen denk, denk ik echt aan die rode dubbeldekkers, die vind ik echt stoer!

treinee
Berichten: 5
Geregistreerd: ma 22 nov 2010 11:37
Bericht Re: Nieuwe bussen voor Londen door Broodtrommel » do 25 nov 2010 11:22

Dit zijn rode dubbeldekkers, wat er hier niet stoer aan?
Machinist Goederen VB \n ERTMS ? :: Wagenmeester ? :: Gevaarlijke Stoffen ?

Avatar gebruiker
Broodtrommel
Spoormedewerker
Spoormedewerker
Berichten: 1626
Geregistreerd: do 10 jun 2010 19:28
Bericht Re: Nieuwe bussen voor Londen door gkw1969 » do 25 nov 2010 18:34

Ik denk dat hij de Routemaster bedoeld.

Tsja, ach, iedere periode kent zijn serie bussen. Maar London was bekend om haar rode dubbeldekkers en dat heeft niet zo zeer met het materiaal te maken maar met het feit dat die bussen van 1954-2004 actief in dienst hebben gereden... 50 jaar lang.
En in diezelfde periode heeft de televisie een gigantische ontwikkeling doorgemaakt waardoor bijna elk beeld van London voorzien was van een rode londonse dubbeldekker.
If you're tired of London, you're tired of life.\nVolg mij ook op: http://twitter.com/#!/gerardklinge"

gkw1969
Medewerker Syntus
Medewerker Syntus
Berichten: 274
Geregistreerd: wo 27 aug 2008 13:20
Woonplaats: Holten
Bericht Re: Nieuwe bussen voor Londen door Nieuws » vr 17 dec 2010 10:24

Nieuw tankstation voor Londense waterstofbussen

15 december 2010

Loco-burgemeester Kit Malthouse van Londen heeft vrijdag het eerste permanente waterstof tankstation in de Britse hoofdstad geopend. Het tankstation werd geleverd aan Transport for London, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het openbaar vervoer in de stad. Het tankstation wordt gebruikt om de vijf nieuwe waterstofbussen te tanken, die ingezet worden op de lijn tussen Convent Garden en Tower Hill. De vijf bussen vormen een van de grootste vloten waterstofbussen, die nu momenteel in bedrijf zijn.

“De opening van een tankstation in onze hoofdstad is een mooie stap voorwaarts in de ontwikkeling van een infrastructuur voor duurzaam openbaar vervoer, waarin waterstof een centrale rol speelt”, zei Ian Williamson, directeur van Hydrogen Energy Systems bij Air Products en voorzitter van de Europese waterstofvereniging. “Londenaren kunnen nu met een waterstofbus naar hun werk reizen en aan den lijve ondervinden, dat deze technologie veilig en schoon is en een belangrijke bijdrage kan leveren aan de reductie van de emissies door het verkeer.”

Het tankstation wordt bevoorraad met behulp van een nieuwe tankauto, die door Air Products ontwikkeld is. Deze zogenaamde ‘Dual Phase’ waterstoftankauto kan waterstof bij tankstations afleveren in vloeibare vorm of als gas onder hoge druk. Dat betekent dat er bij het tankstation geen compressoren noodzakelijk zijn, die voor de exploitatie van waterstoftankstation een hoge kostenpost vormen; zowel bij de aanschaf als bij het onderhoud. Door die kostenverlaging wordt de hele keten van productie, levering en distributie van waterstof aanzienlijk goedkoper. Het tankstation in London is de eerste in zijn soort in Europa en het begin van een goedkoop netwerk voor de distributie van waterstof, dat door Air Products in de regio Londen en in Groot-Brittannië wordt opgezet. De waterstof voor het Londense tankstation is afkomstig van een waterstoffabriek in Rotterdam.

“Het belangrijkste dat de overheid kan doen bij de invoering van waterstof is het geven van politiek commitment”, zei Kit Malthouse, die tevens voorzitter van de London Hydrogen Partnership is. “We hebben in Londen gezien, dat politiek commitment belangstelling wekt van bedrijven, investeerders en producenten van waterstof zoals Air Products, omdat het hen zekerheid geeft voor de toekomst.”

De toenemende aandacht voor waterstof in Groot-Brittannië als een alternatief voor de traditionele fossiele brandstoffen sluit ook goed aan op de conclusie uit het rapport ‘A portfolio of power-trains for Europe: a fact based analysis’ van de Europese automobiel- en energie-industrie. Daarin werd geconstateerd dat er in de industrie voldoende draagvlak is voor de ontwikkeling van een waterstofinfrastructuur. Die industrie riep de Europese Commissie op een investeringsplan voor de hele Europese Unie te ontwikkelen, dat in voldoende kritische massa resulteert voor de invoering van waterstof.

Bron: Energiegids

Nieuws
Medewerker Forum
Berichten: 15377
Geregistreerd: wo 19 maart 2008 14:12
Ontvangen Bedankjes: 3 keer
 

Plaats een reactie

Keer terug naar Bus, tram, metro en overig OV in het buitenland

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


cron