Opeens Had Ik Het ... over treinen en ander openbaar vervoer, sinds 2003


Forumoverzicht  • Bus, tram, metro en overig OV  • Bus, tram, metro en overig OV in het buitenland
   
Registreren
 
 
 

Opeens Had Ik Het ... over treinen en ander openbaar vervoer, sinds 2003

London Underground

Nieuws, vragen en discussies over het bus, tram, metro en het overig OV in het buitenland.

Plaats een reactie

Bericht London Underground door Nieuws » ma 04 okt 2010 11:23

Staking bij Londense metro

4 oktober 2010

Bij de metro in Londen wordt maandag gestaakt. Duizenden machinisten en onderhoudswerkers, alsook personeel van de metrostations hebben zondagavond het werk neergelegd voor een 24-urenstaking.

De vakbonden verzetten zich tegen plannen van het vervoersbedrijf om achthonderd banen te schrappen. Het bedrijf wil de loketten op de stations minder bemannen. Volgens de bonden is dat nefast voor de veiligheid op de stations.

Transport for London zet meer dan honderd extra bussen in om de gevolgen van de staking voor de ruim 3,5 miljoen mensen die dagelijks met de 'tube' reizen, op te vangen. Ook zijn geplande wegwerkzaamheden uitgesteld.

Burgemeester Boris Johnson vindt de staking onverantwoord. Volgens Johnson is de staking politiek gemotiveerd en alleen bedoeld om de nieuwe coalitieregering van zijn Tories samen met de Liberaal-Democraten het leven zuur te maken.

Bron: De Standaard

Nieuws
Medewerker Forum
Berichten: 15377
Geregistreerd: wo 19 maart 2008 14:12
Ontvangen Bedankjes: 3 keer
Bericht Re: Staking Londense Metro door seinhuis » zo 10 okt 2010 17:08

Het lijk wel of staken de gewoonste taak van de wereld begingt te worden

seinhuis
Berichten: 3975
Geregistreerd: vr 25 aug 2006 10:46
Ontvangen Bedankjes: 1 keer
Bericht Re: Staking Londense Metro door Joop » zo 10 okt 2010 17:26

In het buitenland gooit men inderdaad (zo lijkt het) de boel sneller plat dan hier in Nederland. En voor beide is wat te zeggen. knipoog

Joop
Berichten: 2696
Geregistreerd: di 28 feb 2006 11:04
Bericht Re: Staking Londense Metro door Nieuws » wo 03 nov 2010 12:32

Weer staking in Londense metro

3 november 2010

Het personeel van de Londense metro houdt woensdag een 24-uursstaking. Het is de derde metrostaking in evenzoveel maanden.

Vrijwel het hele metroverkeer lag woensdagmorgen geheel of gedeeltelijk stil. De staking is volgens de transportbonden bedoeld om het ontslag van honderden baliemedewerkers en stationschefs te voorkomen. De bonden beschuldigen de Londense burgemeester Boris Johnson er in dit verband van zijn verkiezingsbeloftes niet na te komen. Johnson noemde de staking zinloos. Voor 29 november is een nieuwe staking in de metro aangekondigd. Komende vrijdag staakt de Londense brandweer.

Bron: Nieuws

Nieuws
Medewerker Forum
Berichten: 15377
Geregistreerd: wo 19 maart 2008 14:12
Ontvangen Bedankjes: 3 keer
Bericht Re: Staking Londense Metro door Nieuws » vr 26 nov 2010 14:13

Londense metro staakt maandag

26 november 2010

[center] Afbeelding[/center]

LONDEN - Wie zondagavond of maandag Londen bezoekt, moet rekening houden met een 24-urenstaking in de metro.

De staking bij de ‘Tube’ begint zondagavond om 18.30 uur, meldt de BBC. De vakbonden RMT en TSSA riepen op tot de staking na hnet afspringen van gesprekken met de directie. Die wil zowat 800 banen schrappen.

Volgens de directie is er minder personeel nodig door het grote succes van voorafbetaalde en automatische tickets, zoals de populaire ‘Oyster’-kaarten. De bonden zeggen dan weer dat de afvloeiingen zullen leiden tot onveiligheid en vandalisme in de metrostations.

Bron: De Standaard

Nieuws
Medewerker Forum
Berichten: 15377
Geregistreerd: wo 19 maart 2008 14:12
Ontvangen Bedankjes: 3 keer
Bericht Re: Staking Londense Metro door Nieuws » zo 26 dec 2010 14:37

Metro Londen blijft dicht door staking

26 december 2010

LONDEN - Bij de ondergrondse in Londen wordt zondag gestaakt vanwege een conflict over onder meer de beloning voor het werk op Tweede Kerstdag, in Engeland Boxing Day genaamd. Bestuurders en hun bonden eisen meer loon en extra betaling voor werk op Boxing Day, wat een officiële vrije dag is. De metro reed zoals gebruikelijk niet op de kerstdag en blijft dus zondag dicht.

De directie heeft de vakbond van de bestuurders ervan beschuldigd 'de Londenaren te gijzelen'. De bond zou ruimhartige regelingen die al lange tijd bestaan openbreken en onredelijk veel meer eisen.

De oorsprong van de naam Boxing Day is onduidelijk. Het heeft mogelijk te maken met verscheidene gebruiken waarbij voor de kerst of de dag na het kerstfeest in dozen of blikken geld of goederen als gift voor armen of ondergeschikten werden verzameld. In Ierland heet de vrije dag naar Sint Stefanus en in grote delen van West-Europa heet ze Tweede Kerstdag. Het is een vrije dag in veel landen waar het kerstfeest op 25 december valt.

Bron: Volkskrant

Nieuws
Medewerker Forum
Berichten: 15377
Geregistreerd: wo 19 maart 2008 14:12
Ontvangen Bedankjes: 3 keer
Bericht Re: Londense Metro door Nieuws » vr 07 jan 2011 15:18

Extra politiebewaking in Londen om terrorisme

7 januari 2011

[center] Afbeelding
Politie in het Waterloo-station in London.[/center]

LONDEN - Bij belangrijke knooppunten van het openbaar vervoer in Londen wordt extra politiebewaking ingezet. Vanaf vrijdag worden de luchthavens Luton en Heathrow en de trein- en metrostations in de Britse hoofdstad verscherpt bewaakt.

Volgens Sky News hebben de nooddiensten richtlijnen ontvangen over hoe te handelen in het geval van een serie op elkaar volgende aanslagen, zoals die in het Indiase Mumbai in 2008.

Het ministerie van binnenlandse zaken sprak van een reële en ernstige terreurdreiging, maar liet ook weten dat de kans op een terreuraanslag sinds vorig jaar januari niet groter is geworden en onveranderd op het een na hoogste niveau is gebleven.

Bron: De Volkskrant

Nieuws
Medewerker Forum
Berichten: 15377
Geregistreerd: wo 19 maart 2008 14:12
Ontvangen Bedankjes: 3 keer
Bericht Re: Londense Metro door Nieuws » di 22 feb 2011 13:41

Huawei wil gratis mobiel netwerk Londense metro aanleggen

22 februari 2011

Volgens Britse media zou de Chinese leverancier van telecomapparatuur in vergevorderde gesprekken zijn met het Londense metrobedrijf Transport of London en het stadsbestuur voor de aanleg van een mobiel netwerk in de metrotunnels en -stations.

Huawei is volgens sommige kranten bereid zelfs de zowat 60 miljoen euro die daarvoor nodig is zelf op te hoesten. Het bedrijf zou de installatiekosten terugverdienen met het nderhoudscontract. Ook het Franse bedrijf Thales en operatoren Vodafone en O2 zouden meewerken aan de installatie.

Huawei noemt het een vriendendienst van het ene Olympische gastland voor het andere. De Olympische Spelen van 2012 vinden plaats in Londen. Bij sommige politici heerst er wel twijfel over de geste van Huawei: zou het wel verstandig zijn zulk een kritiek onderdeel van de Londense mobiele infrastructuur in handen te geven van een Chinees bedrijf, is een veelgestelde vraag. Vergelijkbare securityvraagstukken deden Huawei (en concurrent ZTE) in december nog een miljardendeal verliezen bij de Amerikaanse operator Sprint Nextel.

Bron: Datanews

Nieuws
Medewerker Forum
Berichten: 15377
Geregistreerd: wo 19 maart 2008 14:12
Ontvangen Bedankjes: 3 keer
Bericht Re: Londense Metro door Nieuws » ma 27 jun 2011 22:54

Rokende metropassagier onthoofd

27 juni 2011

Sigarettenverslaving en onnozelheid zijn een Londense metropassagier afgelopen nacht fataal geworden. De 52-jarige man werd onthoofd toen hij onder een trein kwam na het openen van de nooduitgang om een sigaret te roken.

Het ongeval met de 52-jarige man gebeurde op de Metropolitan Line in de Londense 'tube'. Volgens de politie forceerde hij de nooduitgang in een poging in het geniep te roken. De 52-jarige viel echter door de holte tussen de deuren en belandde onder de denderende metro. De man werd onthoofd door de trein die zeker 80 kilometer per uur reed.

De nooddienst deed de macabere ontdekking van het onthoofde lichaam nadat een passagier de val van het slachtoffer had gemeld. De stroom op de lijn werd direct uitgeschakeld.

"Het is erg gevaarlijk om met de veiligheid te spelen in de metro", zegt een medewerker tegen de Daily Mail. "Als deze man tien minuten langer gewacht had om te roken, zou hij nog steeds onder ons zijn en had niemand de gevolgen van zijn stommiteit moeten dragen."

Bron: De Pers

Nieuws
Medewerker Forum
Berichten: 15377
Geregistreerd: wo 19 maart 2008 14:12
Ontvangen Bedankjes: 3 keer
Bericht Re: Londense Metro door Nieuws » ma 26 dec 2011 16:21

Ook deze Kerst staking Londense metro

26 december 2011

Het metroverkeer in Londen is vandaag getroffen door een 24-uursstaking van metrobestuurders. Vooral winkelend publiek en voetbalfans hebben last van stilstaande metro's.

Er is juist voor deze dag gekozen omdat de vakbond die de staking organiseert, de Aslef, wil dat mensen die op feestdagen werken meer betaald krijgen. De London Underground, exploitant van de metro, doet er alles aan om de invloed van de staking zo klein mogelijk te houden.

Ook vorig jaar werd er op Tweede Kerstdag gestaakt. De bonden eisten toen hetzelfde als dit jaar.

Bron: PowNed

Nieuws
Medewerker Forum
Berichten: 15377
Geregistreerd: wo 19 maart 2008 14:12
Ontvangen Bedankjes: 3 keer
Bericht Re: Londense Metro door vossloch » ma 26 dec 2011 16:38

een woord komt me op : tubeless
Jim Davis , Garfied pocket 43 : \n"We leven in een bijzondere wereld. Ze kunnen een man op de maan zetten. En toch kunnen ze geen computer maken die stuitert."

Avatar gebruiker
vossloch
Berichten: 1103
Geregistreerd: ma 09 aug 2004 14:51
Woonplaats: kerkrade
Bericht Re: Londense Metro door Nieuws » wo 25 jan 2012 13:54

Wifi in Londense metro

25 januari 2012

Sportliefhebbers die komende zomer naar Londen afreizen, hebben straks op metrostations toegang tot draadloos internet via wifi-hotspots.

De komende tijd worden in 120 van de 270 stations wifi-zenders geïnstalleerd. Gebruikers kunnen via een smartphone, tablet of laptop gratis informatie krijgen over reistijden, nieuws en sport, maar voor volledig internettoegang moet betaald worden.

De plannen voor het wifi-netwerk vervangen de eerder gemaakte plannen om bereik voor mobiele telefoons in de stations mogelijk te maken. Hiervoor zouden de vier grote telecomaanbieders in het Verenigd Koninkrijk zorgen, maar zij konden het om onduidelijke redenen niet eens worden.

Het is nog niet bekend wie het wifi-netwerk zal installeren.

Bron: De Telegraaf

Nieuws
Medewerker Forum
Berichten: 15377
Geregistreerd: wo 19 maart 2008 14:12
Ontvangen Bedankjes: 3 keer
Bericht Re: Londense Metro door Ubahn » wo 25 jan 2012 15:36

in plaats van dat ze het gewoon mogelijk maken dat je via mobiel internet kunt internetten.

Avatar gebruiker
Ubahn
Medewerker GVB
Medewerker GVB
Berichten: 1012
Geregistreerd: wo 12 nov 2008 12:51
Woonplaats: Amsterdam
Heeft Bedankt: 1 keer
Bericht Re: Londense Metro door ino94 » wo 25 jan 2012 15:44

Komt op mij over als onzin. Wat is de gemiddelde wachttijd van reizigers op de metro in Londen? Een minuut?

ino94
Berichten: 3843
Geregistreerd: wo 11 nov 2009 19:11
Woonplaats: Leiden!
Bericht Re: Londense Metro door Rick » wo 25 jan 2012 17:18

In de tunnels kun je dat nergens kwijt… emo

Je hoeft misschien maar een minuut ergens te wachten, maar een minuut is lang genoeg om te checken of je trein te laat is, de metro een "Good service" heeft, of "Part suspended" is. Of gewoon even snel een mailtje sturen. tong naar buiten

Ik ben in Londen geweest en het gebrek aan 3G of zelfs GPRS merk je wel… Kun je nagaan hoe verslaafd ik ben. ik zeg niets

Rick
Berichten: 1157
Geregistreerd: vr 11 sep 2009 00:53
Bericht Re: Londense Metro door ino94 » do 26 jan 2012 17:43

Ik begrijp dat het heel handig kan zijn om even snel dat te kunnen controleren, maar dan kunnen ze wat mij betreft beter investeren in digitale borden met de verstoringen. Een minuut is doorgaans te weinig om op zo'n hotspot te komen (eerst voorwaarden accepteren) en dan ook nog je handeling te doen.

ino94
Berichten: 3843
Geregistreerd: wo 11 nov 2009 19:11
Woonplaats: Leiden!
Bericht Londense Metro door Rick » do 26 jan 2012 19:40

Die hangen dan gelukkig ook op elk station en bij zo goed als elke bushalte. Ben je ooit wel eens in Londen geweest? Ik ben nog nooit in een stad geweest wat zo'n goed, volledig en fijnmazig informatiesysteem heeft als Londen.

Rick
Berichten: 1157
Geregistreerd: vr 11 sep 2009 00:53
Bericht Re: Londense Metro door ino94 » do 26 jan 2012 19:51

Zeker. En daarom vind ik dus ook niet dat ze geld moeten uitgeven aan dit soort dingen. Als ze het dan toch willen, gewoon mobiel netwerk overal, maar daar komen ze niet over uit.

ino94
Berichten: 3843
Geregistreerd: wo 11 nov 2009 19:11
Woonplaats: Leiden!
 

Plaats een reactie

Volgende

Keer terug naar Bus, tram, metro en overig OV in het buitenland

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast