Opeens Had Ik Het ... over treinen en ander openbaar vervoer, sinds 2003


Forumoverzicht  • Bus, tram, metro en overig OV  • Bus, tram, metro en overig OV in het buitenland
   
Registreren
 
 
 

Opeens Had Ik Het ... over treinen en ander openbaar vervoer, sinds 2003

Ringmetro Parijs: Grand Paris Metro

Nieuws, vragen en discussies over het bus, tram, metro en het overig OV in het buitenland.

Plaats een reactie

Bericht Ringmetro Parijs: Grand Paris Metro door Nieuws » wo 01 jun 2011 16:11

Parijs begint aan aanleg 200 kilometer ringmetro

1 juni 2011

PARIJS - Parijs begint binnenkort met de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van een ringmetro om de hele stad.

Het 200 kilometer lange traject krijgt 72 stations – waarvan 57 nieuwe – en gaat volgens de huidige berekeningen 23,5 miljard euro kosten. Daar komt dan nog eens 12 miljard aan verbeteringen aan de rest van het openbaar vervoer en de verdere infrastructuur bij.

De nieuwe metrolijn, die in feite uit drie op elkaar aansluitende trajecten gaat bestaan, wordt voor een flink deel gefinancierd door een nieuwe lokale belasting op kantoor- en bedrijfsruimten die 7 miljard moet opbrengen. Daarnaast komt er 4 miljard van de staat en nog eens 1,5 miljard van andere overheden in de regio groot-Parijs. Die overheden hebben voor het project een aparte instelling opgericht, de Sociéte du Grand Paris die de rest van de benodigde middelen op de openbare markt moet financieren.

De automatische metro moet in 2025 rond zijn en dan zo’n twee miljoen passagiers per dag kunnen vervoeren. Het feitelijke spoorwerk moet over een jaar of drie van start gaan. Aan te nemen valt dat de opdracht naar goed Frans gebruik naar één van de grote nationale aannemers gaat.

Bron: Cobouw

Nieuws
Medewerker Forum
Berichten: 15377
Geregistreerd: wo 19 maart 2008 14:12
Ontvangen Bedankjes: 3 keer
Bericht Re: Ringmetro Parijs door llama » wo 01 jun 2011 16:22

Yonah Freemark (een bekende "transportation blogger") heeft een mooi overzichtskaartje van Parijs gemaakt met alle bestaande verbindingen, alle verbinding in aanleg, die aangelegd gaan worden volgens plan, en natuurlijk de "Grand Paris Express" zelf;

http://www.thetransportpolitic.com/2011 ... tro-lines/

llama
Berichten: 1086
Geregistreerd: za 02 okt 2010 23:06
Bericht Re: Ringmetro Parijs: Grand Paris Metro door Nieuws » wo 31 aug 2011 13:54

ARCADIS wint groot contract voor nieuwe metrolijn in Parijs

31 augustus 2011

ARCADIS heeft een grote opdracht gekregen van de Société du Grand Paris voor de levering van geotechnische en technische adviesdiensten voor het project Grand Paris Metro, een nieuwe 155 km lange geautomatiseerde metrolijn die wordt gepland in Parijs. Het contract heeft volgens ARCADIS een geschatte waarde van € 8 miljoen.

De nieuwe metrolijn omcirkelt de stad Parijs en meer dan 130 km van de lijn zal ondergronds worden aangelegd. Het nieuwe metrosysteem zal in totaal 72 stations tellen en aansluiten op bestaande openbaar vervoersystemen in Parijs, zodat Parijzenaren sneller van buitenwijk naar buitenwijk kunnen reizen en profiteren van betere verbindingen met de binnenstad. De totale bouwkosten voor de Grand Paris Metro worden geraamd op € 23 miljard waarmee het een project van nationaal belang is voor Frankrijk en tevens het grootste infrastructuurproject is in Europa. Naar verwachting wordt de lijn in 2023 opgeleverd.

Onder dit contract zal ARCADIS de geotechnische onderzoeken leiden, controleren en analyseren en tevens de geologische en geotechnische modellering verzorgen voor de ondergrondse delen van de lijn en de overkappingen, inclusief de stations. ARCADIS zal ook de van andere ingenieursbureaus afkomstige conceptuele ontwerpen voor elk baanvak controleren en vaststellen. Het huidige contract heeft een verwachte looptijd van 4 jaar.

“Dit project toont aan dat overheden doorgaan met grote infrastructuurinvesteringen om omvangrijke transportproblemen op te lossen en hun economie op langere termijn te versterken”, aldus Nicolas Simonin, CEO van de Franse activiteiten van ARCADIS. “We zijn zeer trots dat we dit unieke project kunnen ondersteunen. Door de combinatie van klantgerichtheid, hoogwaardige technische kennis op het gebied van ondergronds ontwerp en onze omvangrijke knowhow op het gebied van risicomanagement hebben we de Société du Grand Paris ervan kunnen overtuigen dat ARCADIS de juiste partij is voor dit project.”

Bron: Alle Persberichten

Nieuws
Medewerker Forum
Berichten: 15377
Geregistreerd: wo 19 maart 2008 14:12
Ontvangen Bedankjes: 3 keer
 

Plaats een reactie

Keer terug naar Bus, tram, metro en overig OV in het buitenland

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


cron