Opeens Had Ik Het ... over treinen en ander openbaar vervoer, sinds 2003


Forumoverzicht  • Bus, tram, metro en overig OV  • Bus, tram, metro en overig OV in Nederland
   
Registreren
 
 
 

Opeens Had Ik Het ... over treinen en ander openbaar vervoer, sinds 2003

[Connexxion] Noord-Holland Noord

Nieuws, discussies en reiservaringen over bus, tram en metro en overig OV in Nederland. Nieuwsberichten met bronvermelding.

Plaats een reactie

Bericht [Connexxion] Noord-Holland Noord door Nieuws » vr 13 mei 2011 23:37

Eurokaartje: voor één euro de bus in

13 mei 2011

ALKMAAR - De nieuwe coalitie wil het Eurokaartje terug. Deze week is het college akkoord gegaan met het voorstel ’Invoering Eurokaartje’. De gemeenteraad heeft eind juni het laatste woord.

Voorloper van het Eurokaartje was het vrijreizen op de zaterdag. Dit was in financieel opzicht geen succes. De gemeenteraad heeft het college vervolgens gevraagd met alternatieven te komen. In de nota ’Invoering Eurokaartje’ worden meerdere opties onder de loep genomen. Het college is voorstander van het Eurokaartje en wil graag dat de gemeenteraad het voorstel om voor het Eurokaartje te kiezen van het college overneemt.

Het kaartje van €1 voor een enkele rit is op alle dagen geldig na 9 uur. Het kaartje gaat gelden voor alle buslijnen binnen Alkmaar. Het Eurokaartje is niet alleen voordelig, maar schept ook duidelijkheid over het tarief. Bovendien geeft het (betalings)gemak.

Wethouder Jan Nagengast (Duurzaamheid & Bereikbaarheid): ,,Binnen Alkmaar wordt veel gebruik gemaakt van de fiets. Een duurzaam alternatief voor het reizen binnen Alkmaar is het busvervoer. De gemeente stimuleert het gebruik van het openbaar vervoer. Het Eurokaartje kan hierbij helpen.’’ Het gunstige tarief moet ook automobilisten verleiden om binnen Alkmaar vaker de bus te pakken.

Als de raad akkoord gaat, dan is de schatting dat het kaartje in oktober van dit jaar verkrijgbaar is. Er gaat ook gekeken worden naar mogelijke toekomstige samenwerking met andere gemeenten om het Eurokaartje uit te breiden naar de regio.

Bron: Noordhollands Dagblad

Nieuws
Medewerker Forum
Berichten: 15377
Geregistreerd: wo 19 maart 2008 14:12
Ontvangen Bedankjes: 3 keer
Bericht Re: [Connexxion] Alkmaar door 1624 » ma 23 mei 2011 14:19

Leuk idee van de Gemeente Alkmaar, maar ik zie liever dat ze dat geld in de zondagsdienstregling van de stadsbussen steekt... Daar is flink het mes ingezet door bezuinigingen vanuit de provincie N-H terwijl de bussen ook op zondag goed gevuld waren/zijn...

MVG. Frank
(o)(o) [1624] (o)(o)

1624
Berichten: 22
Geregistreerd: di 07 sep 2010 20:33
Bericht Re: [Connexxion] Alkmaar door ino94 » ma 23 mei 2011 15:32

Wat is het toch ook ongelooflijk hè?! Voeren we zo'n heel chipkaartsysteem in, goedkope kaartjes verdwijnen: 'koop maar een chipkaart'. We willen minder geld op de bus door de overvallen en dan gaan we dus weer 1-eurokaartjes invoeren, die goedkoper zijn dan de meeste reizen op saldo. En dat kost dus ook weer meer tijd met het afrekenen. Het is echt te treurig voor woorden dat het volk wat het OV regelt nergens over na kan denken en compleet incapabel is voor wat ze doen.

ino94
Berichten: 3843
Geregistreerd: wo 11 nov 2009 19:11
Woonplaats: Leiden!
Bericht Re: [Connexxion] Noord-Holland door Nieuws » zo 25 sep 2011 12:39

Connexxion schrapt impopulaire lijnen

25 september 2011

HOORN - De bezuiniging van vier miljoen euro door provincie Noord-Holland op het openbaar vervoer heeft ook gevolgen voor West-Friesland. Connexxion zal met de nieuwe dienstregeling per 11 december verschillende impopulaire ritten schrappen en lijnen samenvoegen.

De provincie heeft bepaald dat ritten met gemiddeld minder dan vijf reizigers mogen worden voorgedragen om te laten vervallen. Dit geldt bijvoorbeeld voor lijn 13, van station Hoorn via Zwaag en Westerblokker naar station Kersenboogerd. Die gaat minder vaak rijden.

Er komt een knip in lijn 132 tussen station Hoorn via Andijk naar Grootebroek. De nieuwe lijn 132 rijdt tussen station Hoorn en Andijk, terwijl er een kleine bus tussen Andijk en Grootebroek komt. Lijn 138 rijdt nu nog via Hem, Hoogkarspel, Lutjebroek, Grootebroek en Enkhuizen. Er komen hiervoor in de plaats drie trajecten: Hem-Grootebroek (lijn 133), Hoogkarspel-Grootebroek (lijn 136) en Enkhuizen-Grootebroek (lijn 138). Op dit laatste deel komen de haltes in Bovenkarspel te vervallen.

In de nieuwe dienstregeling gaat buurtbus 415 vanaf 11 december langs Twisk. De route door de Nieuwstraat in Medemblik gaat naar Ridderstraat/Meerlaan.

Bron: Noordhollands Dagblad

Nieuws
Medewerker Forum
Berichten: 15377
Geregistreerd: wo 19 maart 2008 14:12
Ontvangen Bedankjes: 3 keer
Bericht Re: [Connexxion] Noord-Holland door Nieuws » do 27 okt 2011 16:37

Eurokaartje weer terug: voor slechts één euro de bus in!

27 oktober 2011

Met ingang van zaterdag 29 oktober is het Eurokaartje weer terug. Op deze dag nemen de raadsleden Ina Godrie (OPA) en Feiko van der Veen (GroenLinks) symbolisch het eerste Eurokaartje in ontvangst. Zij doen dit samen met André de Jong, manager vervoersgebied van Connexxion. De partijen GroenLinks en OPA zijn initiatiefnemers geweest van de herinvoering van het kaartje. Pers is van harte welkom bij het overhandigen van het eerste kaartje.

Het Eurokaartje van € 1 voor een enkele rit is op alle dagen geldig na 9.00 uur. Deze gaat gelden voor alle stadslijnen binnen Alkmaar. Het Eurokaartje is niet alleen voordelig, maar schept ook duidelijkheid over het tarief. Bovendien geeft het (betalings)gemak. Het gunstige tarief moet ook automobilisten verleiden om binnen Alkmaar vaker de bus te pakken. Zo is het voor bezoekers van de binnenstad een duurzame, voordelige en praktische oplossing. Het Eurokaartje is niet op te laden op de OV-chipkaart.

Wethouder Jan Nagengast (Duurzaamheid & Bereikbaarheid): ‘Gemeente Alkmaar wil het gebruik van openbaar vervoer stimuleren. Een duurzaam alternatief voor het reizen met de fiets is namelijk het busvervoer. Het Eurokaartje kan hierbij helpen.’

Coalitieakkoord
In het coalitieakkoord 2011-2014 ‘Een nieuwe lente, een nieuw geluid’ staat aangegeven dat het Eurokaartje voor de bus terug moet komen. Voorloper van het Eurokaartje was het vrijreizen op de zaterdag. Dit voldeed echter niet aan de criteria en uitgangspunten zoals die vooraf waren vastgesteld. Na instemming van de gemeenteraad in juni met het Eurokaartje, kan het nu ingevoerd worden.

Op zaterdag 29 oktober om 10.00 uur zullen raadsleden Ina Godrie en Feiko van der Veen het eerste Eurokaartje in ontvangst nemen.

Locatie: Bustation Alkmaar, bij koffiecorner Breaxx, Stationsweg 51 Alkmaar.

Bron: Gemeente Alkmaarj

Nieuws
Medewerker Forum
Berichten: 15377
Geregistreerd: wo 19 maart 2008 14:12
Ontvangen Bedankjes: 3 keer
Bericht Re: [Connexxion] Noord-Holland door Fabian-uit-DE » do 27 okt 2011 23:08

Jammer, enerzijds wordt men verzoekt gebruik te maken van de chipkaart, anderzijds is de chipkaart vaak flink duurder dan reizen met een dagkaart, eurokaartje of dalkaartje. Waarom is het niet mogelijk in het systeem te zetten "een rit vanaf 9 uur maximaal 1 euro"?

Ook in Noord-Holland-Noord is de chipkaart later dan 9 uur meestal niet het goedkoopst.

Avatar gebruiker
Fabian-uit-DE
Medewerker DB Netz
Medewerker DB Netz
Berichten: 1922
Geregistreerd: ma 29 maart 2010 05:09
Woonplaats: Münster (Westf.)
Heeft Bedankt: 1 keer
Bericht Re: [Connexxion] Noord-Holland door ino94 » vr 28 okt 2011 11:56

Sorry hoor, maar echt een volkomen achterlijke actie. Jaaaren lopen ze te janken dat we de chipkaart moeten gebruiken, wordt het OV duurder door dat ding en dan gaan ze een actiekaartje in PAPIER opnieuw in de markt brengen, terwijl dat ook prima met de OV-chipkaart kan. Ze wilden toch minder geld op de bus? Handig zo...

ino94
Berichten: 3843
Geregistreerd: wo 11 nov 2009 19:11
Woonplaats: Leiden!
Bericht Re: [Connexxion] Noord-Holland door llama » za 29 okt 2011 16:09

Ik zou het omdraaien, jarenlang wordt ons verteld dat we de OV Chipkaart moeten gebruiken omdat het zo'n handig en innovatief product is, maar als het puntje bij het paaltje komt blijkt dat dit soort projecten vaak niet eenvoudig uitgevoerd kunnen worden.

Dan maar een papiertje.

llama
Berichten: 1086
Geregistreerd: za 02 okt 2010 23:06
Bericht Re: [Connexxion] Noord-Holland door Eix » za 29 okt 2011 16:38

Precies. Men heeft blijkbaar een kaartsysteem ontwikkeld dat enkel kan omgaan met de meest basale ´a-naar-b reizen´. Het reizen met aanvullende kortingsregelingen (dalurenkorting etc) in combinatie met de OV-chipkaart werkt - zover ik weet - enkel en allen als de klant aanvullende handelingen verricht bij een automaat.

Verwacht men nu dat ouderen die vaak al moeite hebben met digitale televisie of een mobiele telefoon de hogere ov-chipkaartkunde kan worden uitgelegd? Instappen, bliepen, uitbliepen en uitstappen. Meer zou een reis met de OV-chipkaart niet moeten zijn. En dan wel volgens een best-price principe.

Als dat niet kan is er niets mis met het papieren kaartje. In het verleden was de chipknip overigens ook ideaal. Chauffeur was af van het cashgeld, maar alle gemakken van het papieren kaartje bleven behouden. En bovendien kost het hebben van een chipknip op je bankpas geen €7,50.

Avatar gebruiker
Eix
Berichten: 1090
Geregistreerd: di 16 aug 2005 16:17
Bericht Re: [Connexxion] Noord-Holland door Nieuws » do 03 nov 2011 22:41

Connexxion stuurt 26 chauffeurs weg

3 november 2011

ALKMAAR - Een groep buschauffeurs van vervoerder Connexxion stapt naar de rechtbank om ontslag te voorkomen. Het gaat om 26 chauffeurs uit Noord-Holland Noord, die vinden dat ze ten onrechte worden weggestuurd. Volgens Connexxion gaat het om een bezuinigingsmaatregel.

De groep chauffeurs heeft echter de indruk dat er een spelletje met ze wordt gespeeld. Connexxion zou op deze manier onder het in vaste dienst nemen van chauffeurs willen uitkomen. De 26 busbestuurders hebben nu namelijk een tijdelijk contract voor 12 maanden. Ze hadden uitzicht op een vast contract, en dat wordt ze door de neus geboord.

De groep heeft FNV Bondgenoten ingeschakeld om het aangekondigde ontslag aan te vechten. FNV heeft al een bodemprocedure opgestart, maar in die zaak doet de rechtbank waarschijnlijk pas in januari uitspraak. Dan staan de 26 chauffeurs al op straat. Daarom dient er op 8 november een kortgeding om de ontslagplannen van de vervoersmaatschappij te blokkeren.

Volgens Connexxion zelf is er formeel gezien geen sprake van ontslag, zegt woordvoerster Daniëlle Meijne. ,,Het gaat in dit geval om contracten voor bepaalde tijd. En die worden inderdaad niet verlengd. Dat heeft te maken met de bezuinigingen waar we in Noord-Holland Noord mee worden geconfronteerd.’’

Connexxion schrapt in het aantal ritten in de regio om de financiële klap op te vangen, en daardoor zijn er minder chauffeurs nodig.

Bron: Noordhollands Dagblad

Nieuws
Medewerker Forum
Berichten: 15377
Geregistreerd: wo 19 maart 2008 14:12
Ontvangen Bedankjes: 3 keer
Bericht Re: [Connexxion] Noord-Holland door ino94 » vr 04 nov 2011 01:52

Al vind ik het heel lullig voor de chauffeurs; ik zie geen reden waarom Connexxion de contracten zou moeten verlengen.

ino94
Berichten: 3843
Geregistreerd: wo 11 nov 2009 19:11
Woonplaats: Leiden!
Bericht Re: [Connexxion] Noord-Holland door Nieuws » di 29 nov 2011 16:06

Minder buslijnen in centrum

29 november 2011

ALKMAAR - De buslijnen 2, 3 en 4 verdwijnen uit het centrum van Alkmaar. Nieuw is buslijn 660 die vier keer per uur station Alkmaar met de Hogeschool Inholland aan de Bergerweg verbindt. Onder meer deze wijzigingen gaan op 11 december in.

De nieuwe dienstregeling telt diverse inkrimpingen. Dat is het gevolg van de bezuiniging die de provincie Noord-Holland op het budget voor openbaar vervoer doorvoert.

Tegenover het verdwijnen van de buslijnen 2, 3 en 4 uit het centrum, staat de komst van de nieuwe lijn 1 die twee keer per uur vanaf het station een rondje maakt, waarbij ook het Alkmaarse centrum, het MCA en De Hoef worden aangedaan.

De lijnen 2, 3 en 4 die langs verschillende routes van Overdie en het station naar de Daalmeer rijden, worden ingekort en gaan bovendien minder vaak rijden tussen het station en Overdie. Ook lijn 5 krijgt een andere route: twee keer per uur van het station via De Hoef en het MCA terug naar het station.

Er verdwijnen per 11 december twee lijnen: 7 (station Alkmaar-Heerhugowaard) en 164 (station Heiloo-station Castricum). Lijn 7 wordt vervangen door een gedeelte van lijn 161. Een keer per uur volgt de 161 de oude route van lijn 7. Het verdwijnen van lijn 164 wordt opgevangen met een nieuwe route van bus 165 (Alkmaar-Egmond aan den Hoef-Egmond aan Zee-Castricum).

Lijn 10 (Alkmaar station-Oudorp-Langedijk) krijgt een ingekorte route. Voor het MCA, De Hoef en het centrum moet overgestapt worden. Na Oudorp rijdt bus 10 eens per uur. Buslijn 123 (Alkmaar-De Rijp-Grootschermer) rijdt 's ochtends via Grootschermer en De Rijp naar Alkmaar. 's Middags rijdt de 123 in tegengestelde richting.

De dienstregeling van lijn 129 (Alkmaar-Noordbeemster-Purmerend) is uitgebreid. Voortaan rijdt de 129 ook op zaterdag en zondag. Op werkdagen rijdt de bus in de spits twee keer per uur, buiten de spits en in het weekend een keer per uur.

Bron: Noordhollands Dagblad

Nieuws
Medewerker Forum
Berichten: 15377
Geregistreerd: wo 19 maart 2008 14:12
Ontvangen Bedankjes: 3 keer
Bericht Re: [Connexxion] Noord-Holland door Nieuws » wo 18 jan 2012 13:09

Reizen met de bus weer iets duurder

18 januari 2012

Den Helder – Reizen met de bus is sinds deze week weer een stukje duurder geworden.

Connexxion heeft de tarieven gewijzigd. De goedkope kaartjes zijn tien cent in prijs verhoogd, de wat duurdere kaartjes met 20 cent. Ook de gezinskaart is in prijs gestegen.

Wie binnen de stad de bus nam, betaalde daar tot deze week 1,60 (na 09.00 uur) of 2,20 (voor 09.00 uur) voor. Dit is het bedrag voor een enkele rit. Sinds maandag zijn de tarieven 1,70 en 2,30 euro geworden.

Voor een streekrit, bijvoorbeeld naar Alkmaar of Hoorn, zijn de bedragen eveneens omhoog gegaan. Buiten de daluren moet nu 4,20 euro (was 4 euro) worden betaald, binnen de daluren is dit 2,90 euro (was 2,70 euro). De daluren zijn elke dag na 09.00 uur en in het gehele weekeinde.

Gezinskaart
Met de Buzzer gezinskaart kunnen twee volwassenen en drie kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 11 jaar (of 1 volwassene met vijf kinderen) een hele dag met de bus mee. Het tarief hiervoor is verhoogd van 13 naar 13,50 euro.

Later dit jaar, tijdens de zomerperiode van 2 juni tot en met 2 september, gaat ook de Kustbus weer rijden. Deze busdienst doet onder meer Julianadorp aan Zee, Huisduinen, het Gemini en Station NS aan. De tarieven voor deze buslijn (851) zijn gelijk aan de normale tarieven, zoals hierboven beschreven. De bus heeft een eigen website, te vinden op www.kustbus.nl.

Bron: Den Helder Actueel

Nieuws
Medewerker Forum
Berichten: 15377
Geregistreerd: wo 19 maart 2008 14:12
Ontvangen Bedankjes: 3 keer
Bericht Re: [Connexxion] Noord-Holland door Nieuws » ma 23 apr 2012 19:25

Bus in regio krijgt dikke voldoende

23 april 2012

ALKMAAR - Het openbaar vervoer per bus door Connexxion scoort in Noord-Holland Noord volgens reizigers een dikke voldoende: 7,6.

Met dat cijfer behoort deze regio in Noord-Holland tot de landelijke top tien van alle gebieden waar de vervoerder actief is. Deze regio stijgt door de waardering van de 32e naar de negende positie op de landelijke ranglijst. Dat blijkt uit de jaarlijkse enquête door onderzoeksbureaus Goudappel Coffeng en DTV Consultants in opdracht van het Kennisplatform Verkeer en Vervoer, die in totaal in 87 Connexxion-districten gehouden is.

De onderwerpen waarbij het streekvervoer in de regio het hoogst heeft gescoord, zijn de zitplaats (9,0) en het gemak van instappen (8,8). Voornaamste kritiek hebben reizigers op de informatie over vertragingen en het tarief. Op die onderdelen krijgt Connexxion onvoldoendes: respectievelijk een 4,3 en 5,5.

Bron: Noordhollands Dagblad

Nieuws
Medewerker Forum
Berichten: 15377
Geregistreerd: wo 19 maart 2008 14:12
Ontvangen Bedankjes: 3 keer
Bericht Re: [Connexxion] Noord-Holland Noord door groningen » ma 22 dec 2014 22:13

Connexxion verhoogt tarief buskaartje met 140 procent

22 december 2014

Vorig jaar werd de prijsverhoging op het laatste moment nog teruggedraaid, dit jaar moeten we er dan toch aan geloven. Reizen tussen Den Helder en Julianadorp wordt, per bus, fiks duurder. Connexxion verhoogt het tarief van 1,80 euro naar 4,30 euro per enkele reis, een verhoging van bijna 140 procent.

Het dalkaartje verdwijnt per 1 januari 2015, zo meldt de vervoerder. Daarvoor in de plaats komt de Reiskaart. Dat is op weekdagen voor 09.00 uur een enkele reis zonder mogelijkheid tot overstap, na 09.00 uur en in het weekeinde mag de reiziger een keer overstappen, mits hij/zij dat op tijd doet. Met de Reiskaart Stad binnen drie kwartier na het afstempelen, met de Reiskaart Streek binnen anderhalf uur. De Reiskaart Stad gaat 2,30 euro kosten en de Reiskaart Streek 4,20.

De prijsverhoging voor reizen binnen Den Helder is dus 50 cent (27,8 procent), namelijk van 1,80 naar 2,30 euro per enkele reis. Julianadorp wordt voortaan gezien als aparte woonplaats, behoort volgens Connexxion dus niet meer tot Den Helder en daarvoor moet de reiziger de Reiskaart Streek aanschaffen. Na 09.00 uur en in het weekeinde betekent dat dus een prijsverhoging van 138,9 procent (van 1,80 euro naar 4,30 euro).

Kinderen meenemen wordt wel goedkoper, want Connexxion introduceert het speciale Kidsticket. Dat kost 1 euro en per volwassene kunnen vier kinderen worden meegenomen. Qua overstappen gelden dezelfde voorwaarden als voor de gewone Reiskaart.

Bron: Den Helder Actueel
5 - 10 - 20 - 50 - 100 - 200 - 500

groningen
Berichten: 5484
Geregistreerd: zo 08 nov 2009 23:17
Woonplaats: Groningen
Ontvangen Bedankjes: 10 keer
 

Plaats een reactie

Keer terug naar Bus, tram, metro en overig OV in Nederland

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


cron