Opeens Had Ik Het ... over treinen en ander openbaar vervoer, sinds 2003


Forumoverzicht  • Bus, tram, metro en overig OV  • Bus, tram, metro en overig OV in Nederland
   
Registreren
 
 
 

Opeens Had Ik Het ... over treinen en ander openbaar vervoer, sinds 2003

[HTM / HTMbuzz] Den Haag

Nieuws, discussies en reiservaringen over bus, tram en metro en overig OV in Nederland. Nieuwsberichten met bronvermelding.

Plaats een reactie

Bericht [HTM / HTMbuzz] Den Haag door Nieuws » zo 01 jan 2012 01:00

Klik hier en hier voor de berichten over het stadsvervoer van de HTM en RandstadRail Zoetermeer uit 2011 en eerder.

In dit topic is plaats voor alle nieuwsberichten over het stadsvervoer van de HTM en RandstadRail Zoetermeer en aanverwante discussies daarover.

Nieuws
Medewerker Forum
Berichten: 15377
Geregistreerd: wo 19 maart 2008 14:12
Ontvangen Bedankjes: 3 keer
Bericht Re: [HTM] Stadsvervoer Den Haag en Randstadrail Zoetermeer door Nieuws » vr 06 jan 2012 14:50

HTM voert temperatuur op na klachten over kou

6 januari 2012

Het openbaar vervoersbedrijf HTM in Den Haag overweegt om de temperatuur in haar voertuigen op het RandstadRail-traject een graadje op te schroeven na klachten over kou. Het bedrijf gaat daar vandaag over in gesprek met reizigersorganisatie Rover. Naar alle waarschijnlijkheid gaat de temperatuur in de voertuigen - waarin het nu 14 graden is - straks naar 15 graden.

Verschillende reizigers, die dagelijks op en neer pendelen van Den Haag naar Zoetermeer, deden vorige maand hun beklag, schrijft het AD. Ze komen steevast aan met ijskoude voeten. 'Ook binnen onze organisatie blijken er mensen te zijn die vinden dat het wel wat kil is', erkent HTM-woordvoerder Harald Hameleers. 'Een graadje erbij scheelt toch al een stuk in de gevoelstemperatuur'.

Niet onder de indruk
HTM gaat klagers per brief op de hoogte stellen over het besluit. Daarmee vindt de Haagse reiziger Huib Kleijn, die maanden geleden al een klacht indiende, eindelijk gehoor. 'Ik vind dat je van een vervoerder mag verwachten dat de temperatuur op normale hoogte wordt afgesteld. Als je ruim 950 euro betaalt voor een jaarabonnement moet je daar als consument toch wel iets voor terugkrijgen.'

Kleijn is nog niet direct onder de indruk van de verhoging naar 15 graden. 'Ik denk niet dat die ene graad nu direct veel uitmaakt, maar we zullen zien. Volgens mij is er wat mis met die voertuigen. In de gewone tram en de bus is het toch ook lekker warm?'

Bron: Algemeen Dagblad

Nieuws
Medewerker Forum
Berichten: 15377
Geregistreerd: wo 19 maart 2008 14:12
Ontvangen Bedankjes: 3 keer
Bericht Re: [HTM] Stadsvervoer Den Haag en Randstadrail Zoetermeer door InterRailer » zo 08 jan 2012 19:26

Er is wel meer mis met HTM RandstadRail. Veel vertragingen en trams die niet op tijd rijden en geen informatie. Ik blijf bij me mening dat de minister gelijk heeft en gewoon alles moeten laten aanbesteden. Ik heb liever trams die op tijd rijden dan een hoge frequentie en ook goede service zoals punten om je OV chipkaart op te laden in de tram of op het perron.

Avatar gebruiker
InterRailer
Berichten: 274
Geregistreerd: za 10 jul 2010 12:45
Woonplaats: Randstad
Bericht Re: [HTM] Stadsvervoer Den Haag en Randstadrail Zoetermeer door Ubahn » zo 08 jan 2012 19:39

En na de aanbesteding verloopt alles naar wens zullen we maar hopen he pizza

Avatar gebruiker
Ubahn
Medewerker GVB
Medewerker GVB
Berichten: 1012
Geregistreerd: wo 12 nov 2008 12:51
Woonplaats: Amsterdam
Heeft Bedankt: 1 keer
Bericht Re: [HTM] Stadsvervoer Den Haag en Randstadrail Zoetermeer door SuperGhost » zo 08 jan 2012 19:43

Inderdaad, bij een aanbesteding gaat alles opeens op tijd rijden... roffel
In Nijmegen is het aanbesteedt, maar daar rijdt ook erg veel niet op tijd. Of ze rijden veel te vroeg (in sommige gevallen zelfs 10 minuten te vroeg), of veel te laat.

Bij de aanbesteding moet zo veel bezuinigd worden, dat op wachttijden aan het eind van routes flink gekort moet worden om elders niet te erg in het aanbod te moeten schrappen. Ik verwacht dat er juist eerder meer vertragingen komen.

Die klachten over geen informatie komen overigens ook bij alle regionale vervoerders voor.
regelmatige gebruiker van de stations Nijmegen Heyendaal, Nijmegen, Arnhem, Zutphen, Lichtenvoorde-Groenlo en Zevenaar

SuperGhost
Berichten: 14731
Geregistreerd: vr 01 aug 2008 15:36
Woonplaats: Nijmegen/Eibergen
Heeft Bedankt: 2 keer
Ontvangen Bedankjes: 12 keer
Bericht Re: [HTM] Stadsvervoer Den Haag en Randstadrail Zoetermeer door John » zo 08 jan 2012 19:57

SuperGhost schreef:Bij de aanbesteding moet zo veel bezuinigd worden, dat op wachttijden aan het eind van routes flink gekort moet worden om elders niet te erg in het aanbod te moeten schrappen. Ik verwacht dat er juist eerder meer vertragingen komen.

Wijs mij eens aan waar een andere vervoerder dan GVB de buffertijden nog verder kan aanscherpen dan dat nu al het geval is? De rek bij de stadsvervoerders is er inmiddels echt wel uit.

John
Moderator / Beheerder
Berichten: 7612
Geregistreerd: vr 27 maart 2009 23:57
Woonplaats: Amsterdam
Heeft Bedankt: 24 keer
Ontvangen Bedankjes: 14 keer
Bericht Re: [HTM] Stadsvervoer Den Haag en Randstadrail Zoetermeer door Nieuws » do 19 jan 2012 13:36

Randstad Rail in voorjaar op lijn 2

19 januari 2012

RandstadRailvoertuigen zullen naar verwachting in het voorjaar van 2012 gaan rijden op lijn 2. De huidige trams blijven tot die tijd gewoon op lijn 2 rijden met in de spits extra ritten om alle reizigers mee te kunnen nemen.

Testbedrijf
Medio november 2011 is de HTM gestart met het testrijden van RandstadRailvoertuigen op lijn 2. Hierbij is getest of de geplande dienstregeling wordt gehaald en of alle techniek goed werkt. Tijdens dit testbedrijf zijn twee zaken geconstateerd, die een verantwoorde exploitatie van RandstadRailvoertuigen op dit moment in de weg staan: de verkeerslichtbeïnvloeding en de in- en uitruksporen bij de remise.

Verkeerslichtbeïnvloeding en sporen bij de remise
De verkeerslichten reageren op de nadering van een tram om de tram goed door te laten rijden. Bij de huidige trams werkt het systeem prima, maar tijdens het testbedrijf is gebleken dat de RandstadRailvoertuigen op een aantal kruisingen in Leidschendam niet goed door dit systeem worden herkend. Dat kan leiden tot stagnatie in de dienstregeling.

Bij aanvang en einde van de dienstregeling rijden de voertuigen via in- en uitruksporen naar en van de remise. In deze sporen zitten bogen die niet voldoen aan de specificaties van de RandstadRailvoertuigen. Er was voorzien dat met een aantal maatregelen aan de sporen, de voertuigen over deze bogen konden rijden tot het moment dat de sporen definitief worden vervangen in het voorjaar van 2012. Uit het testbedrijf is echter gebleken dat dit toch geen verantwoorde oplossing is.

Zoals ook oorspronkelijk gepland, worden de sporen in het voorjaar vervangen. Ondertussen wordt ook gewerkt aan het aanpassen van het systeem van verkeerslichtbeïnvloeding. Aansluitend zal er opnieuw getest worden, waarna een definitieve beslissing kan worden genomen wanneer de RandstadRailvoertuigen op lijn 2 gaan rijden.

Bron: Het Krantje Online

Nieuws
Medewerker Forum
Berichten: 15377
Geregistreerd: wo 19 maart 2008 14:12
Ontvangen Bedankjes: 3 keer
Bericht Re: [HTM] Stadsvervoer Den Haag en Randstadrail Zoetermeer door Nieuws » za 21 jan 2012 12:16

Aanleg trambaan tussen station en TU-wijk

21 januari 2012

In Delft wordt op twee locaties de trambaan aangelegd. Vanaf maandag wordt op de Zuidwal de openbare ruimte opnieuw ingericht.

In het midden van de weg komt hier de tram-/busbaan. Op de Michiel de Ruyterweg tussen het Mijnbouwplein en de Jaffalaan komt de tram-/busbaan op de vrije strook naast de rijbaan te liggen. De werkzaamheden op de Michiel de Ruyterweg starten op 1 februari a.s.

Vanaf 23 januari a.s. tot de zomer van 2012 is de Hamtunnel afgesloten voor al het (fiets)verkeer. Het dak van de tunnel wordt gereconstrueerd voor de aanleg van de trambaan. Tijdens de afsluiting worden fietsers omgeleid via de speciaal aangebrachte fietsoversteek op korte afstand van de Hamtunnel, bij de kruising met het Vesteplein. De Hambrug blijft beschikbaar voor fietsers, evenals de Abtswoudebrug. Als de werkzaamheden aan de Hamtunnel gereed zijn, is de tunnel weer beschikbaar.

In het najaar van 2012 wordt de tunnel nogmaals voor een korte periode afgesloten. Dit is nodig omdat de gemeente Delft de riolering in deze omgeving gaat vervangen. Deze afsluiting gaat pas in als het fietspad langs de Schie weer is hersteld. Dit is naar verwachting begin november 2012.

Voor fietsers verandert de verkeerssituatie bij het station. In opdracht van de Spoorzone Delft wordt de loop- en fietsroute van de Westvest naar een nieuwe fietsenstalling op het Stationsplein en de ingang van het station, aangepast. Vanaf 23 januari wordt deze route in zuidelijke richting verlegd. De oost-westverbinding via de fietstunnel onder het station door, is vanaf 6 februari afgesloten voor doorgaand verkeer. De fietsroute via Westvest en Zuidwal blijft beschikbaar tijdens de werkzaamheden aan de tram en de spoortunnel, maar zal worden gewijzigd afhankelijk van de voortgang van het werk. De zorg voor verkeersveiligheid blijft hierbij steeds voorop staan.

Bron: Info Thuis

Nieuws
Medewerker Forum
Berichten: 15377
Geregistreerd: wo 19 maart 2008 14:12
Ontvangen Bedankjes: 3 keer
Bericht Re: [HTM] Stadsvervoer Den Haag en Randstadrail Zoetermeer door Nieuws » vr 03 feb 2012 14:09

WINTER 2012: HTM laat pekeltrams rijden

3 februari 2012

De HTM laat vanaf half één preventief vijf pekeltrams rijden in verband met de verwachte sneeuwval.

Vier rode reizigerstrams zijn de afgelopen maanden voorzien van grote pekeltanks. Ook is een oude pekeltram uit het museum opgeknapt en zijn belangrijke wissels van verwarming voorzien.

Maandag zijn de pekeltrams en de verwarmde wissels met succes getest. Met de maatregelen wil het Haagse vervoersbedrijf voorkomen dat het tramverkeer wil stil komt te liggen zoals de vorige twee winters bij sneeuwval gebeurde.

Bron: Den Haag FM

Nieuws
Medewerker Forum
Berichten: 15377
Geregistreerd: wo 19 maart 2008 14:12
Ontvangen Bedankjes: 3 keer
Bericht Re: [HTM] Stadsvervoer Den Haag en Randstadrail Zoetermeer door Nieuws » zo 05 feb 2012 00:13

WINTER 2012: Problemen bij HTM vallen mee

4 februari 2012

De HTM heeft vanmorgen weinig problemen ondanks de zware kou.

Alle lijnen rijden de normale route. Wel kan er vertraging ontstaan. Daarmee doet het vervoersbedrijf het beter dan de collega's in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. In Amsterdam moeten trams op diverse plaatsen omrijden omdat er ijs in de wissels zit. Reizigers hebben in de hoofdstad te maken met vertragingen tot 30 minuten. Bij de RET in Rotterdam is de metro ontregeld en in Utrecht zaten de deuren van de busgarage vanmorgen vastgevroren.

HTM zet pekeltrams in
De HTM zet pekeltrams in tegen het winterweer en heeft na de grote problemen van de vorige jaren belangrijke wissels van verwarming voorzien.

Bron: Den Haag FM

Nieuws
Medewerker Forum
Berichten: 15377
Geregistreerd: wo 19 maart 2008 14:12
Ontvangen Bedankjes: 3 keer
Bericht Re: [HTM] Stadsvervoer Den Haag en Randstadrail Zoetermeer door InterRailer » ma 06 feb 2012 07:41

Ik had veel kritiek op HTM maar hiermee moet ik ze toch complimenteren, dat men toch gewoon kunnen rijden met een enkele vertraging.

Avatar gebruiker
InterRailer
Berichten: 274
Geregistreerd: za 10 jul 2010 12:45
Woonplaats: Randstad
Bericht Re: [HTM] Stadsvervoer Den Haag en Randstadrail Zoetermeer door Nieuws » zo 26 feb 2012 14:02

Voorstel dienstregeling OV 2013 in inspraak

26 februari 2012

Voor de dienstregeling van het openbaar vervoer in 2013 stelt het Stadsgewest Haaglanden voor om drie buslijnen en een tramlijn op te heffen, een aantal buslijnen in te korten en aanpassingen door te voeren in de dienstregeling.

Dat is te lezen in het voorstel voor de dienstregeling OV 2013. De maatregelen leveren een besparing op van 4 miljoen euro en zijn nodig om aan de rijksbezuinigingen te voldoen.

Het Stadsgewest geeft prioriteit aan een goede bereikbaarheid van de grote werk- en winkelgebieden in de regio. Er is voor gekozen om de openbaar vervoerlijnen die veel gebruikt worden te sparen en routes van bus en tram zodanig te wijzigen, dat ze elkaar zo min mogelijk overlappen.

In de rustige uren zullen bussen en trams minder vaak rijden. Openbaar vervoerlijnen waar weinig reizigers gebruik van maken, worden opgeheven. Zo staat in het voorstel dat in Den Haag tram 10 wordt opgeheven. Bus 74 in Zoetermeer vervalt, omdat de reis van Centrum West via station Zoetermeer Oost naar Lansinghage in 2013 met de ZoRo-bus kan worden gemaakt. Bus 80 in Delft zal niet meer op zondag rijden.

Inspraak
Het voorstel voor de dienstregeling 2013 staat op www.haaglanden.nl/inspraak. Iedereen kan van 29 februari tot en met 6 april 2012 een schriftelijke reactie op het voorstel indienen bij het Stadsgewest Haaglanden.

Bezuinigingen
Het Rijk heeft het Stadsgewest bezuinigingen opgelegd op het terrein van het verkeer en vervoer. In totaal moet er in 2020 45 miljoen euro bezuinigd zijn op openbaar vervoer en verkeersprojecten zoals weg- en fietsinfrastructuur, verkeersveiligheid en voorzieningen voor ketenmobiliteit. De bezuinigingen worden voor de helft ten laste gebracht van het openbaar vervoer en voor de andere helft van overige verkeersprojecten.

Met de dienstregeling 2012 werd al 6 miljoen euro bezuinigd.Voor 2013 is er nog eens voor 4 miljoen euro aan besparingen gevonden door de voorgestelde aanpassingen in de dienstregeling. Daar bovenop komt nog een tariefwijziging die 3 miljoen euro moet opleveren. Een voorstel hiervoor wordt voorbereid. In totaal wordt dus 7 miljoen aan bezuinigingen in 2013 gerealiseerd.

Lees het voorstel hier (PDF-Alert!).

Bron: Stadsgewest Haaglanden

Nieuws
Medewerker Forum
Berichten: 15377
Geregistreerd: wo 19 maart 2008 14:12
Ontvangen Bedankjes: 3 keer
Bericht Re: [HTM] Stadsvervoer Den Haag en Randstadrail Zoetermeer door Reiziger Delft » zo 26 feb 2012 14:56

Wat betreft Delft; dat men lijn 19 niet meer naar de Tanthof wil rijden snap ik, maar het lijkt me een slecht idee om deze lijn bij de halte nieuwe plantage te laten eindigen. Het is vanaf daar nog een stukje naar het centrum te lopen en het station is nog verder weg. Deze nieuwe lijn eindigt dan dus in het niets. De overstap op lijn 1 is lastig, omdat die overdag elke 10 minuten rijdt en lijn 19 elk kwartier. Kan er niet gekeerd gaan worden op dat zijspoortje net na de tunnel onder het spoor door? De lijn eindigt dan op het station voor goede overstapmogelijkheden op trein en bus en het centrum blijft bereikbaar.

Avatar gebruiker
Reiziger Delft
Berichten: 2240
Geregistreerd: di 19 okt 2004 12:52
Woonplaats: Delft
Bericht Re: [HTM] Stadsvervoer Den Haag en Randstadrail Zoetermeer door SuperGhost » zo 26 feb 2012 16:23

Maar ligt juist dat tunneltje er binnenkort niet een tijd uit, waardoor er sowieso geen tram naar Tanthof kan (ook niet lijn 1)?
regelmatige gebruiker van de stations Nijmegen Heyendaal, Nijmegen, Arnhem, Zutphen, Lichtenvoorde-Groenlo en Zevenaar

SuperGhost
Berichten: 14731
Geregistreerd: vr 01 aug 2008 15:36
Woonplaats: Nijmegen/Eibergen
Heeft Bedankt: 2 keer
Ontvangen Bedankjes: 12 keer
Bericht Re: [HTM] Stadsvervoer Den Haag en Randstadrail Zoetermeer door Reiziger Delft » zo 26 feb 2012 16:29

Nee, dat is juist tijdens een groot deel van 2011 het geval geweest. knipoog Sinds de nieuwe dienstregeling die in december 2011 inging rijden beide lijnen weer door naar de Tanthof. Het is jammer dat de tijdelijke keerdriehoek bij station Delft niet kon blijven liggen, dan had je daar mooi lijn 19 kunnen keren.

Avatar gebruiker
Reiziger Delft
Berichten: 2240
Geregistreerd: di 19 okt 2004 12:52
Woonplaats: Delft
Bericht Re: [HTM] Stadsvervoer Den Haag en Randstadrail Zoetermeer door Nieuws » do 01 maart 2012 13:55

22 aanhoudingen bij tramcontrole

1 maart 2012

Tijdens een controleactie in trams van de lijnen 11 en 12 zijn woensdag 22 mensen aangehouden. De actie werd gehouden door de politie en HTM tussen de Delftselaan en de Jacob Catsstraat. In totaal werden 105 zwartrijders bekeurd.

De helft van de 22 mensen die opgepakt werden hadden geen legitimatiebewijs bij zich. Een 18-jarige Hagenaar bedreigde bovendien een controleur.

De helft van de aangehouden passagiers had geen legitimatiebewijs bij zich. Een 18-jarige man uit Den Haag werd aangehouden omdat hij een controleur bedreigde. Een ander bleek een inbraak te hebben gepleegd en een reiziger verbleef illegaal in Nederland.

Bron: Den Haag FM

Nieuws
Medewerker Forum
Berichten: 15377
Geregistreerd: wo 19 maart 2008 14:12
Ontvangen Bedankjes: 3 keer
Bericht Re: [HTM] Stadsvervoer Den Haag en Randstadrail Zoetermeer door Nieuws » wo 21 maart 2012 13:44

Veolia eist stopzetting busaanbesteding

21 maart 2012

Busvervoerder Veolia heeft in een kort geding geëist dat de openbare aanbesteding voor het busvervoer in Haaglanden onmiddelijk gestopt wordt. Volgens Veolia klopt er niets van de huidige procedure.

Zo zou het Stadsgewest informatie achterhouden wat in het voordeel is van de huidige vervoerder HTM. Ook zegt Veolia dat de vergunning nooit winstgevend kan worden omdat Haaglanden maar 27 miljoen euro wil uittrekken voor het rijden met bussen.

Volgens Haaglanden kan dat prima voor dit bedrag. Ook zeggen het Stadsgewest en HTM alle informatie te willen verstrekken. De uitspraak in deze zaak is over een week.

Bron: Den Haag FM

Nieuws
Medewerker Forum
Berichten: 15377
Geregistreerd: wo 19 maart 2008 14:12
Ontvangen Bedankjes: 3 keer
Bericht Re: [HTM] Stadsvervoer Den Haag en Randstadrail Zoetermeer door Nieuws » wo 28 maart 2012 13:22

Aanbesteding busvervoer mag doorgaan

28 maart 2012

De openbare aanbesteding van het busvervoer in Haaglanden mag doorgaan.

Dat heeft de Haagse rechtbank besloten. Vervoerder Veolia wilde dat de procedure zou worden stopgezet. Volgens het bedrijf houden Haaglanden en de HTM informatie achter waardoor de aanbesteding niet eerlijk kan verlopen.

De rechter was het daar niet mee eens. Veolia kreeg wel gelijk dat het Stadgewest niets meer mag veranderen aan de procedure.

Bron: Den Haag FM

Nieuws
Medewerker Forum
Berichten: 15377
Geregistreerd: wo 19 maart 2008 14:12
Ontvangen Bedankjes: 3 keer
 

Plaats een reactie

Volgende

Keer terug naar Bus, tram, metro en overig OV in Nederland

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


cron