Opeens Had Ik Het ... over treinen en ander openbaar vervoer, sinds 2003


Forumoverzicht  • Treinen  • Nederlands Nieuws
   
Registreren
 
 
 

Opeens Had Ik Het ... over treinen en ander openbaar vervoer, sinds 2003

’Leger inzetten op stations’

Met bronvermelding

Plaats een reactie

Bericht ’Leger inzetten op stations’ door Nieuws » za 27 sep 2014 00:34

’Leger inzetten op stations’

27 september 2014

Nederland moet het leger inzetten om stations te beveiligen tegen terreur. Daarvoor pleit de PVV. Partijleider Wilders vindt het opvallend dat bij de strijd tegen ISIS alle aandacht uitgaat naar veiligheid in het buitenland, maar dat de binnenlandse beveiliging wordt verwaarloosd.

Hij reageert daarmee op het dringende advies van Defensie aan militairen om geen uniform te dragen in het openbaar vervoer. Aanleiding daarvoor is de videoboodschap van een Nederlandse jihadstrijder, die opriep tot ’een stevige daad’ tegen de Nederlandse overheid.

„Ik wil dat onze burgers zich weer veilig voelen op straat en ook in de stations, die volgens Defensie kennelijk te onveilig zijn om er een militair uniform te dragen”, zegt Wilders. „Ik wil dat de politie of het leger zichtbaar controle heeft over de veiligheid. Het moet een teken zijn dat de veiligheid van onze eigen burgers ons wat waard is.”

Ook de partij VNL van de Kamerleden Bontes en Van Klaveren wil dat openbare plekken als treinstations en winkelcentra, net als Schiphol, worden beveiligd met marechaussees.

Bron: Telegraaf

Nieuws
Medewerker Forum
Berichten: 15377
Geregistreerd: wo 19 maart 2008 14:12
Ontvangen Bedankjes: 3 keer
Bericht Re: ’Leger inzetten op stations’ door wauwthur » za 27 sep 2014 11:10

Ik wil hier graag op reageren, maar heb geen zin in een politieke discussie
Alle berichten op persoonlijke titel.

wauwthur
Medewerker Syntus
Medewerker Syntus
Berichten: 698
Geregistreerd: ma 30 aug 2010 20:25
Woonplaats: Enschede
Heeft Bedankt: 7 keer
Ontvangen Bedankjes: 8 keer
Bericht Re: ’Leger inzetten op stations’ door PvdO » za 27 sep 2014 13:00

Politieke discussies worden een stuk leuker en interessanter als je het poppetje even wegdenkt en enkel op het idee zelf ingaat. Wilders-bashen is heel simpel maar heel constructief is het ook niet.

Ik denk zelf dat je een paar opgeschoten haatbaardjes met gekke ideeën niet te serieus moet gaan nemen door het leger op stations in te zetten. Dat kan de politie prima zelf in samenwerking met de AIVD, die ze al stevig in de gaten heeft.

PvdO
Berichten: 593
Geregistreerd: vr 18 mei 2012 16:24
Woonplaats: Lund (S)
Heeft Bedankt: 1 keer
Ontvangen Bedankjes: 2 keer
Bericht Re: ’Leger inzetten op stations’ door R-K » za 27 sep 2014 13:03

Populistisch gelul van de PVV. Als men de buitengrenzen van het Schengen-gebied goed controleerd hoeft men niet bang te zijn voor een invasie van IS in het Schengen-gebied.

Avatar gebruiker
R-K
Berichten: 2612
Geregistreerd: zo 06 maart 2011 15:48
Woonplaats: Doetinchem
Heeft Bedankt: 4 keer
Ontvangen Bedankjes: 4 keer
Bericht Re: ’Leger inzetten op stations’ door wauwthur » za 27 sep 2014 13:19

Het gaat vooral om mensen die er al zijn R-K.

Ik denk ook dat de veiligheidsdiensten en politie er al genoeg bovenop zitten. Overtrokken reactie dus op dit moment.
Alle berichten op persoonlijke titel.

wauwthur
Medewerker Syntus
Medewerker Syntus
Berichten: 698
Geregistreerd: ma 30 aug 2010 20:25
Woonplaats: Enschede
Heeft Bedankt: 7 keer
Ontvangen Bedankjes: 8 keer
Bericht Re: ’Leger inzetten op stations’ door MichaBen » za 27 sep 2014 13:42

Het leger klinkt inderdaad erg populistisch, is het leger wel het meest geschikt om stations te beveiligen? Het is niet dat er sprake is van dat er een groep terroristen met RPG's en AK47's op het punt staan het station te bestormen, er is hooguit een kleine kans dat een individu een bom laat ontploffen of om zich heen gaat schieten. Een die dreiging komt vaker van psychopaten dan van terroristen. Is het leger in staat dit te voorkomen? Een individu die een bomrugzak achterlaat en binnen een minuut via z'n telefoon tot ontploffing brengt? Dergelijk acties voorkom je door undercoveroperaties en inlichtingendiensten, niet door 100 militairen op een station te stationeren. Die kunnen hooguit de schade beperken of de dader oppakken, maar dan is het al te laat.

MichaBen
Berichten: 1215
Geregistreerd: vr 05 jan 2007 18:43
Woonplaats: Nergens
Ontvangen Bedankjes: 15 keer
Bericht Re: ’Leger inzetten op stations’ door SuperGhost » za 27 sep 2014 18:47

Het leger heeft zijn mensen juist opgedragen om in het OV geen uniform te dragen, omdat zij juist mogelijk doelwit zijn van aanslagen.
Dan ben je wel erg dom als je dan juist het leger op stations wil gaan zetten, want dan krijg je juist eerder aanslagen als inderdaad soldaten een gewild slachtoffer zijn van zulke aanslagen...
regelmatige gebruiker van de stations Nijmegen Heyendaal, Nijmegen, Arnhem, Zutphen, Lichtenvoorde-Groenlo en Zevenaar

SuperGhost
Berichten: 14731
Geregistreerd: vr 01 aug 2008 15:36
Woonplaats: Nijmegen/Eibergen
Heeft Bedankt: 2 keer
Ontvangen Bedankjes: 12 keer
Bericht Re: ’Leger inzetten op stations’ door PvdO » za 27 sep 2014 19:47

Dat is dan ook weer het andere uiterste. Dat militairen hun uniform niet meer kunnen dragen is wel weer toegeven dat eerdergenoemde opgefokte haatbaardjes blijkbaar invloed hebben die je ze niet moeten willen geven. Het zou logisch zijn (alhoewel, religieuze fanatici en logica...) dat je als agent net zo kwetsbaar bent als een militair omdat je net zo goed een vertegenwoordiger en verdediger bent van de democratie waar IS zo tegen is, en ik hoor gelukkig toch niemand roepen dat alle agenten dan maar altijd in burger rond moeten lopen.

PvdO
Berichten: 593
Geregistreerd: vr 18 mei 2012 16:24
Woonplaats: Lund (S)
Heeft Bedankt: 1 keer
Ontvangen Bedankjes: 2 keer
Bericht Re: ’Leger inzetten op stations’ door mat_64 » zo 28 sep 2014 10:54

Roepen "zet het leger in om stations te beveiligen", is populistisch gewauwel. Er zijn maar weinig onderdelen van het leger die effectief zouden kunnen zijn.
Meer gewone beveiliging, Service&Veiligheid en Spoorwegpolitie op stations zal veel effectiever zijn.

mat_64
Medewerker Servex
Medewerker Servex
Berichten: 1469
Geregistreerd: wo 10 maart 2004 21:45
Woonplaats: Den Haag
Heeft Bedankt: 35 keer
Ontvangen Bedankjes: 3 keer
Bericht Re: ’Leger inzetten op stations’ door SuperGhost » zo 28 sep 2014 12:32

En het geeft ook een zeer onveilig gevoel als je het leger ziet patrouilleren in het station
regelmatige gebruiker van de stations Nijmegen Heyendaal, Nijmegen, Arnhem, Zutphen, Lichtenvoorde-Groenlo en Zevenaar

SuperGhost
Berichten: 14731
Geregistreerd: vr 01 aug 2008 15:36
Woonplaats: Nijmegen/Eibergen
Heeft Bedankt: 2 keer
Ontvangen Bedankjes: 12 keer
Bericht Re: ’Leger inzetten op stations’ door BOW » wo 01 okt 2014 20:28

Op zich gebeurt dat allang : op station Schiphol zijn regelmatig patrouillerende Marechaussees te zien ( dat hoort toch echt ook bij het leger ) die soms ook met een MP5 of P90 ( of semiautomatische wapens die daar sterk op lijken ) voor de buik rondlopen.

Hoe je daar tegenaan kijkt ligt aan jezelf : de een stelt tot zijn/haar geruststelling vast dat er potente beveiliging rondloopt, de volgende vind het intimiderend en ziet spookbeelden van een totalitaire staat. En de crimineel/terrorist zal zich wel 3 x bedenken juist daar iets te ondernemen, voor hen is het zeker afschrikkend en dat moet ook.

Wat er kan gebeuren heeft in principe niks met zware wapens te maken, zoals de Oeigoeren op een Chinees station lieten zien. Daar trokken 30(?) mannen lange messen en staken in de wilde weg op de menigte in, met talloze doden en nog veel meer afschuwelijk gewonden tot gevolg. Keukenmessen zijn over vrijelijk te koop en zeer dodelijk met de verkeerde bedoelingen.

Zou bovenstaande situatie zich in Nederland afspelen is de politie al snel niet in staat de moordende wildemannen snel te stoppen, die moeten eerst nog arriveren na alarmering en zijn dan al snel niet berekend op de situatie met alleen een pistool* en beperkte hoeveelheid patronen.

*Anders dan je op tv ziet zijn pistolen erg beperkte wapens die al een hele patroonhouder mis kunnen schieten op een afstand dat je een steen raak zou gooien, zeker als je dat niet kalm en gericht doet. Kort door de bocht neemt de accuraatheid toe met de lengte van de loop en zijn semiautomatische wapens met pistoolmunitie al heel wat geschikter om betrouwbaar en snel gevaarlijke mensen te stoppen. Dat zijn dan nog steeds geen oorlogswapens want pistoolmunitie is subsonisch, het maakt mooie gaatjes en mits niet een een vitaal orgaan of afketst op botten kun je het goed overleven. Aanvalsgeweren schieten supersonische munitie die waar je ook geraakt wordt dodelijke (slagaderelijke) bloedingen veroorzaakt omdat het alles kapot trekt in een supersonische schokgolf, er grootte van een tennisbal.

Toch moeten we het daar mee doen want 1) willen wij als vrije (beperkt) democratische samenleving geen zwaarbewapende militairen overal zien en 2) is zo'n oplossing te duur voor niet-totalitaire staten.

PVV heeft totalitaire ideeen dus uit hun koker is zoiets niet zo gek. Puur oplossingsgericht ook niet, maar zo werkt dat meestal niet.

In ieder geval moet je wel concluderen dat beveiligers, service&veiligheid en alles dat niet kan schieten zelf slachtoffer zou worden van men messen maaiende wildemannen of zelfs schietende wildenmannen. Het is de prijs de we zouden kunnen betalen voor beschaving. Maar 1 ding staat vast : krijgen we te maken met dat soort dingen komen de soldaten er echt wel. Alleen achteraf, na de slachtoffers. Nadat het kalf verdronken is dempt men de put. En niemand kan weten of die slachtoffers er ooit echt gaan vallen in Nederland. Vooraf overal gewapende soldaten neer zetten is ook geen houdbare en betaalbare oplossing.

BOW
Spoormedewerker
Spoormedewerker
Berichten: 361
Geregistreerd: di 24 apr 2012 01:19
Woonplaats: blabla
Ontvangen Bedankjes: 1 keer
Bericht Re: ’Leger inzetten op stations’ door groningen » wo 01 okt 2014 20:36

Heeft de PVV echte interesse in het OV of is het alleen maar goedkoop scoren?
5 - 10 - 20 - 50 - 100 - 200 - 500

groningen
Berichten: 5484
Geregistreerd: zo 08 nov 2009 23:17
Woonplaats: Groningen
Ontvangen Bedankjes: 10 keer
Bericht Re: ’Leger inzetten op stations’ door R-K » wo 01 okt 2014 21:23

Het laatste natuurlijk,
PVV heeft niks met OV. (aangezien er ook veel moslims van OV gebruik maken)

Avatar gebruiker
R-K
Berichten: 2612
Geregistreerd: zo 06 maart 2011 15:48
Woonplaats: Doetinchem
Heeft Bedankt: 4 keer
Ontvangen Bedankjes: 4 keer
Bericht Re: ’Leger inzetten op stations’ door Vinny » do 02 okt 2014 20:57

Stoere taal allemaal. Niets van aantrekken ;)

Avatar gebruiker
Vinny
Spoormedewerker
Spoormedewerker
Berichten: 6989
Geregistreerd: wo 14 dec 2005 23:54
Woonplaats: Heeg
Heeft Bedankt: 1 keer
Ontvangen Bedankjes: 3 keer
Bericht Re: ’Leger inzetten op stations’ door Roberta » di 07 okt 2014 22:38

Euh, sorry. Welk leger ?????

Avatar gebruiker
Roberta
Berichten: 1590
Geregistreerd: ma 16 nov 2009 21:01
Woonplaats: Zeist
Heeft Bedankt: 7 keer
Ontvangen Bedankjes: 19 keer
Bericht Re: ’Leger inzetten op stations’ door Vinny » wo 08 okt 2014 22:36

Dat van Luxemburg ;)

Avatar gebruiker
Vinny
Spoormedewerker
Spoormedewerker
Berichten: 6989
Geregistreerd: wo 14 dec 2005 23:54
Woonplaats: Heeg
Heeft Bedankt: 1 keer
Ontvangen Bedankjes: 3 keer
Bericht Re: ’Leger inzetten op stations’ door BOW » do 09 okt 2014 10:56

Vinny schreef:Dat van Luxemburg ;)


Dat waren ooit gewilde huursoldaten hoor......net als Nederlandse Piekeniers in buitenlandse legers overigens, maar dat was ver voor de huidige politieke opvattingen.

Toch zijn (ook) Nederlandse (ex)militairen best weer in trek bij private bedrijven die in feite huurlingen inzetten. Denk daarbij aan gewapende beveiliging van schepen die door gebieden varen waar piraterij voorkomt. Hoor je natuurlijk weinig over want er waren (linkse) politieke partijen fel op tegen.

BOW
Spoormedewerker
Spoormedewerker
Berichten: 361
Geregistreerd: di 24 apr 2012 01:19
Woonplaats: blabla
Ontvangen Bedankjes: 1 keer
Bericht Re: ’Leger inzetten op stations’ door en-es » do 09 okt 2014 16:16

Op de grote stations in Frankrijk zie je wel eens groepjes militairen lopen met een enorm geweer.

en-es
Berichten: 2949
Geregistreerd: zo 09 apr 2006 13:17
Woonplaats: Baarn
Heeft Bedankt: 1 keer
Ontvangen Bedankjes: 2 keer
 

Plaats een reactie

Volgende

Keer terug naar Nederlands Nieuws

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


cron