Opeens Had Ik Het ... over treinen en ander openbaar vervoer, sinds 2003


Forumoverzicht  • Treinen  • Goederenvervoer
   
Registreren
 
 
 

Opeens Had Ik Het ... over treinen en ander openbaar vervoer, sinds 2003

Mansveld zet in op meer Europees goederenvervoer per trein

Nieuws, vragen en discussies over het goederenvervoer per spoor.

Plaats een reactie

Bericht Mansveld zet in op meer Europees goederenvervoer per trein door Nieuws » do 20 maart 2014 14:19

Mansveld zet in op meer Europees goederenvervoer per trein

20 maart 2014

Meer Europese samenwerking en gezamenlijke actie zijn nodig om het volle potentieel van goederenvervoer over het spoor te gebruiken. Staatssecretaris Mansveld (Infrastructuur en Milieu) roept vandaag in Gent andere Europese landen op om hier op korte termijn mee aan de slag te gaan. "Goederenvervoer over het spoor is snel, veilig en efficiënt. We moeten samen werken aan goede en soepele verbindingen over de grens, belemmeringen wegnemen en snel overal het standaard Europese veiligheidssysteem ERTMS bouwen."

One stop shop
Staatssecretaris Mansveld is vandaag in Gent, op de conferentie over Europese spoorcorridors. Deze conferentie markeert de start van intensievere Europese samenwerking op het gebied van spoorgoederenvervoer en van de zogenaamde one stop shop. Dat is één loket waar spoorvervoerders een internationale goederenreis kunnen plannen. Daardoor ontstaat minder oponthoud bij het vervoeren van vracht binnen Europa. Voorheen moesten vervoerders zo’n reis bij de afzonderlijke spoorbeheerders van verschillende landen regelen.

Internationale corridors
Voor de verdere groei van het spoorgoederenvervoer zijn internationale spoorgoederencorridors essentieel. De one stop shops bieden hun diensten aan op deze routes die belangrijke handelsplekken in Europa met elkaar verbinden. De eerste twee grote railcorridors van Europa, tussen Rotterdam en Genua, en Rotterdam, Lyon en Basel, zijn onlangs in gebruik genomen. Op korte termijn staan er nog drie gepland. De Europese ministers zijn overeengekomen dat ERTMS op de gehele Rotterdam-Genua-corridor uiterlijk in 2018 is ingevoerd.

Staatssecretaris Mansveld: "Duurzaam vervoer is essentieel voor de toekomst van onze economie. Met betere verbindingen tussen onze landen en het weghalen van barrières vergroten we de economische kansen die er liggen: door de railcorridors is je vracht eerder vanuit Antwerpen in Basel, vervoer je goederen snel van Hamburg naar Palermo en kan een trein in één keer door van Rotterdam naar Genua."

Mansveld benadrukt dat bij de ontwikkeling van het Europese spoorgoederenvervoer rekening moet worden gehouden met de mensen die in de buurt van het spoor wonen. Tegelijkertijd met de groei van goederenvervoer over het spoor moet ook samengewerkt worden aan geluidsreductie. Op de corridor Rotterdam-Genua worden vervoerders bijvoorbeeld gestimuleerd hun remblokken aan te passen, om zo geluidsoverlast bij de bron aan te pakken.

Bron: Rijksoverheid

Nieuws
Medewerker Forum
Berichten: 15377
Geregistreerd: wo 19 maart 2008 14:12
Ontvangen Bedankjes: 3 keer
Bericht Re: Mansveld zet in op meer Europees goederenvervoer per tre door groningen » do 20 maart 2014 14:29

Mansveld benadrukt dat bij de ontwikkeling van het Europese spoorgoederenvervoer rekening moet worden gehouden met de mensen die in de buurt van het spoor wonen.


Dan laten we toch minder treinen rijden.
5 - 10 - 20 - 50 - 100 - 200 - 500

groningen
Berichten: 5484
Geregistreerd: zo 08 nov 2009 23:17
Woonplaats: Groningen
Ontvangen Bedankjes: 10 keer
 

Plaats een reactie

Keer terug naar Goederenvervoer

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


cron